Manus uppdatering

Ett litet uppdatering hur det går för mitt manus skrivande. Länge sen jag skrev hur jag ligger till i manuset. Har flera kapitel kvar att skriva och totalt nu har jag skrivit 15360 ord så jag är snart halvvägs i manuset. Tänker mig att manuset kommer att bli cirka 50000 ord när det är färdigt så jag har lång väg kvar.

Ni som läst min första bok kommer ha lättare att följa med i andra boken.

Den första boken handlar om Nitta och Niko från två olika kulturer i ett tredje land. I boken får man följa paret under flera decennier. I andra boken får man följa när dom kommit in i medelåldern och hur deras vardag ser ut med både lycka och sorg.

Men jag har kommit underfund med när jag har som lättas och får inspiration till att skriva. Och det är absolut inte under vintermånaderna utan det är när ljuset är framme på våren och sommaren. Jag tycker om att skriva när jag är ute i naturen då är det som att orden bara faller på plats. Och när jag är ute och skriver då gör jag det alltid i mobilen i programmet Evernote som när jag kommer hem för över i mitt riktiga skrivprogram. Ett skrivprogram som är väldigt lätt att hantera och ändra i.

Men jag ska försöka hitta inspiration att skriva mera på vintern för det skulle vara roligt om jag fick boken färdig fram till kommande sommar. I januari ska delar av manuset skickas in till min lektör för genomgång.

 

anitabirgittalindholm
Vad roligt att just du titta in hos mig, hoppas du hitta något som passa dig. Innan du lämnar mig sätt en kommentar VÄLKOMMEN ÅTER!

32 Comments

 1. Netti Starby
  8 december, 2018

  Åh vad spännande och lycka till med skrivandet! 😀 Kramis

  Svara
 2. Annelie
  8 december, 2018

  Va härligt, spännande lycka till med ditt skrivande ?ha en fin dag

  Svara
 3. Carina
  Carina
  8 december, 2018

  Lycka till med skrivandet!
  Spännande

  Svara
 4. Marie Karlsson
  Mirre
  8 december, 2018

  Ohh så spännande, lycka till med resterande del

  Svara
 5. Kathrinea
  8 december, 2018

  Men wow så spännande! Ska bli så roligt att följa och sedan få se det färdiga resultatet ?

  Svara
 6. jennysvardag
  Jennysvardag
  8 december, 2018

  Så roligt att skriva en bok. Det skulle jag också vilja göra men fantasin sätter stop. Hoppas att allt går bra med boken 🙂

  Svara
 7. Hanna
  8 december, 2018

  Men så spännade. Duktig du är som får ihop en hel bok. Jag är sugen på att skriva en novell samling men vet inte om jag skulle vara bra nog

  Svara
  1. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   8 december, 2018

   Det är inte du som ska bedöma det, det är allt ifrån lektör till testledare och ger du ut är det dina läsare. Så tycker nog att du ska börja skriva din novell samling.

   Svara
 8. Snabela
  8 december, 2018

  Vad kul att få ut en egen bok, att någon tycker om det man skriver. Är avundsjuk på dig att du kan få ner det på papper det du har i dina tankar.

  Svara
 9. Carolina
  8 december, 2018

  Åh vad roligt!! Älskar att läsa böcker och den här boken och den som du skriver på just nu skulle inte vara helt fel att läsa 🙂

  Svara
  1. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   8 december, 2018

   Adlibris tror jag säljer min bok billigaste om du vill läsa första När två världar kolliderar av Birgitta Lindholm

   Svara
 10. Johanna
  8 december, 2018

  Så spännande att hänga med och se hur en författare egentligen jobbar. Hoppas du får tillbaka din inspiration snart, du har kommit långt! Kram <3

  Svara
 11. Men du så roligt :). Tror säkert du lyckas få boken färdig tills du önskat :). Hur snabbt efter man skrivit klart får man en bok publicerad?

  Svara
  1. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   8 december, 2018

   Genom egenutgivning går det på ett par veckor

   Svara
 12. Hannas krypin
  8 december, 2018

  Åh så spännande med ditt manus. Ser fram mot att får höra mer om det framöver. Tycker det låter som en intressant story.

  Svara
 13. Moa
  8 december, 2018

  Spännande, lycka till med skrivandet 🙂

  Svara
 14. Emelie
  8 december, 2018

  Wow, verkligen imponerande att skriva sin egna bok! ?

  Svara
 15. charlottelinden.se
  8 december, 2018

  Såå roligt att skapa sin egen historia sådär alltså 🙂

  Svara
 16. Chanelle
  8 december, 2018

  Så himla spännande! Surt att inspirationen försvinner inder vintern.. min inspo försvinner också då.. en jobbig sak för mig är att jag får inspo när jag är hjärtekrossad eller olycklig och singel. Nu när jag har ett stabilt förhållande så har jag inte lika lätt till orden??

  Svara
 17. Ida
  8 december, 2018

  Åh vad spännande, hoppas du får tillbaka din inspo!
  Skulle också vilja skapa min egna historia!

  Svara
 18. Sara
  8 december, 2018

  Låter som att du har fullt upp och att orden spritter fram även om du känner mindre inspiration i det här grå och tråkiga vädret. Jag tror att jag är en reinkarnerad brunbjörn för jag skulle nog trivas bäst med att sova mig igenom vinterhalvåret jag med.

  Svara
 19. Melissaskywalkz
  8 december, 2018

  Men åh vad kul, du har ju kommit en bra bit påvägen! Jag skulle gärna vilja skriva en självbiografi 🙂

  Svara
 20. Fnulan
  8 december, 2018

  Ja men du klarar det ska du se, jag tror på dig, kämpa på så ska du se att du njuter av en ny bok i sommar!

  Svara
 21. Kamilla
  8 december, 2018

  Så spännande att få följa din resa med boken tills den är klar. Du är grym som skriver.

  Svara
 22. Amanda
  9 december, 2018

  Håller med att ljuset får en att ha mer energi och detta mörker gör en bara trött. Jag vill skriva bok och jag undrar om du har något tips? Hur lång tid har du på dig att skriva en bok innan du måste skicka in lite utav den? 🙂

  Svara
  1. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   9 december, 2018

   Som egenutgivare bestämmer du själv och behöver inte ha nån press på dig. Men första manuset rekommenderar jag att ta hjälp från ett tidigt stadium eller låta testläsare läsa. Jag hade hjälp av båda när jag skrev min första bok NÄR TVÅ VÄRLDAR KOLLIDERAR av Birgitta Lindholm den finns att köpa på nätbokhandlarna. Det är roligt att skriva böcker.

   Svara
  2. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   9 december, 2018

   Jag hade min realse i Finland och där jag intervjuas av Västra Nylands tidningen artikel hittar du här. https://www.vastranyland.fi/artikel/hon-skriver-sitt-liv/

   Svara
 23. Tina
  Tina. Lennholm
  9 december, 2018

  Så härligt att höra Anita Birgitta!
  Då är det långt gången i manuset och då planen är att boken blir klar till sommaren.
  Jag trivs bäst att skriva på höst och vinter då vår och sommaren gör så stort intryck på mig att jag får svårare att fokusera. Roligt att läsa hur det fungerar för dig i ditt skrivande, när du trivs bäst i ditt skrivande och får det skrivna ordet lättare på pränt. Fint att du även delar med dig av vilka verktyg du använder dig av ???

  Förutom Evernote, vilket program i datorn använder du dig av? Använder du PC eller Mac?

  Jag använder PC.

  En del använder Scrivener för bättre översikt, andra använder det program som finns där boken skall publicerad.

  Önskar dig en trevlig andra advent ??

  Allt gott, Tina

  Svara
  1. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   9 december, 2018

   Jag är på PC med Writeway
   Trevlig andra advent

   Svara
 24. Maria
  9 december, 2018

  Lycka till med resten av manuset! 🙂

  Svara
 25. soffeproppe
  Sofia
  9 december, 2018

  Har inte läst din bok tyvärr pga har svårt läsa böcker
  Men kul att följa författare

  Svara
 26. Bella
  9 december, 2018

  Vad spännande! Hoppas det fortsätter gå bra med skrivandet 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top