Recension avsågad eller vad tycker ni?

Recension avsågad eller?

Recension eller?

Hello alla mina fina bloggisar hoppas ni har det bra och att ni hade trevligt på alla hjärtans dag. Själv har jag haft fullt upp i dagarna två så bloggen kom lite på sladden.

Jag brukar ibland googla på min bok för att se om det kommit in nån ny recension. Och idag hitta jag en, men vet inte om man kan kalla den en recension då den var så kortfattad. Sen vet jag inte om jag blev avsågad eller om personen som skrev recensionen verkligen tyckte den var bra. Recensionen kommer från bloggen Bokprinsessan och citerar texten.

“Denna bok handlar om Niko óch Nitta som blir ett par. Nitta är från Finland och Niko från Iran. Boken är bra och lättläst. Men jag är glad att jag inte köpte den själv för att den inte är välskriven. Det är mycket stavfel. Jag har lånat den på biblioteket. Jag har läst om boken på en blogg.”

Vet inte vad jag ska tycka, personen skriver att den är bra men går inte närmare in på vad som var bra med den utan tydligen så har hon i mitt tycke bara letat efter stavfel. Och som är en författares dilemma då det är väldigt lätt att missa vid redigering. Min lektör däremot har inte nämnt några stavfel till mig utan hon påpeka på vissa meningar att ändra i meningarna. Sen har min bok en hög tempus växling som min lektör ansåg var unikt. Även från en annan recension så skriver man just om detta och jag citerar här.

“Jag har lite svårt att smälta publicerad text kännetecknad av ofullständiga meningar, växlande tempus och talspråk. Samtidigt utgör stilen något av charmen och det genuina i berättelsen – den är skriven med övertygande intensitet och värme.”

Nu har ju jag haft turen att jag inte hittat en dålig recension om min bok. Men den här recensionen vet jag inte vad jag ska tycka. Tvetydigt var den iallafall. Så jag tror att jag inte ska bry mig så mycket om den eller vad tycker ni? Är jag avsågad? Eller bara  glädjas åt alla fina recensioner jag har fått. 

anitabirgittalindholm
Vad roligt att just du titta in hos mig, hoppas du hitta något som passa dig. Innan du lämnar mig sätt en kommentar VÄLKOMMEN ÅTER!

8 Comments

 1. Sara
  15 februari, 2019

  Ja det var synd att hon inte skrev en lite längre recension om vad hon tyckte var bra 🙂

  Svara
 2. Karin
  15 februari, 2019

  Ja, att både tala om vad man tyckte var bra och vad som var mindre bra kunde ju vara en tumregel tycker jag. Samtidigt ska man nog inte ta för hårt vad kritiker säger, speciellt inte det negativa 😉

  Svara
 3. Ullie webersköld
  15 februari, 2019

  nä ja tror hon tyckte den va bra sen måste man ju eller ja många skriver för o nackdelar liksom så nja tror mest för att säga något negativt annars tror ja hon tyckte den va bra

  oj har du skrivit bok .. synd ja ingen bok älskar är läser aldrig =)
  kram fin start på helgen

  Svara
 4. Fnulan
  15 februari, 2019

  Kan du inte få tag på personen och fråga vad hon menar? Kanske skönt att få veta?

  Svara
 5. Netti Starby
  16 februari, 2019

  Jag tycker att du ska kontakta henne och fråga om vad hon menade? Recensionen låter inte helt negativ men får du ett mer formulerat svar så slipper du undra sedan. Kramis

  Svara
 6. Helena Roth
  16 februari, 2019

  Jag är ganska påverkad av Seth Godin som bland annat säger: strunta i recentioner. Lyssna till de vars omdöme du bryr dig om, de som du vet vill dig väl och samtidigt säger sin ärliga mening. Deras omdöme är värt att lägga krut på, inte kreti och pletis. Ganska klok tanke enligt mig!

  Svara
 7. blondina
  blondina
  18 februari, 2019

  Jag skulle vilja läsa din bok 🙂 sv; Jag njöt som fan under dessa tre dagar jag var ledig 😀

  Svara
  1. anitabirgittalindholm
   anitabirgittalindholm
   18 februari, 2019

   Hej fina du.
   Om du vill kan du ladda ner min bok som pdf fil i från min blogg för under hundra kronor.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top