En helt vanlig dag

Vallby friluftsmuseum

Hela förmiddagen var Kaisu och jag ute och vi hann även till Vallby friluftsmuseum. Det är alltid roligt och gå där, titta in i dom små husen och se hur dom bodde på gamla tiden. Även fast jag varit där tusen gånger så finns det alltid nånting nytt att se. Och under den gångna veckan har dom haft Halloween där.

Vi hälsade också på alla djuren som finns där. Men när tuppen var ute och gala för full hals så trodde jag nästan att Kaisu skulle attackera då den var lös med hönorna. Kaisu var väldigt nära men hon brydde sig inte om dom. Framförallt hästarna tycker jag om att gå och titta på. Stor vackra ståtliga hästar är dom men så är dom också arbetshästar som jobbade förr i skogen med att dra trästock. Det finns även andra djur där som jag visar längre ner på bild.

Hit ska vi gå till första advent då dom anordnar gammaldags julmarknad. Då finns det på det lilla torget där många knallar och hantverkare som säljer en hel del jultradtion allt ifrån kransar, tomtar, julgodis och massor med annat julgott.

Tiden går fort när man går omkring där så även idag. Jag hade kunnat stannat längre men torpet väntade på mig då jag idag har massor med hemmets sysslor att fixa. Så det var bara att sätta sig i bilen och börja köra hemåt även fast jag ville stanna kvar för jag hade kunnat gå där hela dagen. Men det kommer fler turer. Sen är det så bra att bo nära staden fast på landet. För i vår stad Västerås finns det så många ställen man kan gå till när man har hund och vill ta med hunden på utflykt.

Nu ska ni ha en fin härlig skön söndag.

 

Vad roligt att just du titta in hos mig, hoppas du hitta något som passa dig. Innan du lämnar mig sätt en kommentar så hittar jag tillbaka till dig. Tjingeling och ha det så fint!

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *