Bokrecension av Kanarieöarnas gåtfulla historia

Hoppas ni har en fin torsdag alla fina.

Idag ska jag skriva om en bok Kanarieöarnas gåtfulla historia av Yvonne Waern som jag kom i kontakt med på Facebook.

När vi tänker på kanarieöarna så förknippar vi öarna med avkoppling, god mat och lata dagar vid stranden kanske med en paraplydrink i handen. Men kanske aldrig tänkt på dess historia som är väldigt spännande i boken att läsa. Gåtfullheten med alla hypoteser och slutsatser om det ursprungliga folket får en att tänka till och det gör att boken är både spännande och lättläst.

Visste du t.ex att stenåldersfolket på Kanarieöarna försvarade sig själva mot inkräktare i nästan 100 år bara med hjälp av stenar? Eller att människor som berövas sina tungor lärde sig att vissla för att kommunicera med varandra?

I boken läser man om den tidiga historian, de tidigast spåren av människor, Öbornas materiella liv, Invånarnas samhällsliv, Erövringen av Kanarieöarna och sen finns det en omfattande ordlista som gör dig bekant med olika ord.

Yvonne är svenskfödd i från Helsingfors och har bott i Sverige sen hon var fyra år. Hon lärde sig spanska tack vare hennes mor som tillbringade många vintrar på Costa del Sol. Idag är Yvonne pensionerad och har intresse att skriva.

Boken finns inte ännu på bokmarknaden men kommer att göra det inom en snar framtid. Vill ni komma i kontakt med Yvonne för att köpa eller paxa en bok skriv gärna i kommentar eller skicka ett mail till mig så vidarebefordrar jag ert intresse.

Den får fem stjärnor ✨ av fem möjliga.

Vad roligt att just du titta in hos mig, hoppas du hitta något som passa dig. Innan du lämnar mig sätt en kommentar så hittar jag tillbaka till dig. Tjingeling och ha det så fint!
Inlägg skapade 320

24 svar på “Bokrecension av Kanarieöarnas gåtfulla historia

  1. Så spännande att få veta om gran canarias historia och hur öborna levde. Jag har vart där en gång och vi åkte på rund tur runt hela ön. Det var häftigt men lite små läskigt att åka i bergen ?

  2. Vad kul att den är på gång! Gav bort en bok om Kanarieöarna i julklapp förra året som var uppskattat då de som fick den ofta åker dit. Vet själv inte så mycket om Kanarieöarna, men vet att deras historia går långt bak och är spännande. 🙂

  3. Åh så härlig bok! Var för första gången i oktobertå kanarieöarna. Jag tog reda på lite av historia då och hade läst just detta.
    Nu längtar jag tillbaka till denna spännande ö 🙂

  4. Låter som en bok man verkligen kan lära sig ngt ifrån, vilket oftast får mig att läsa. Spännande att man får insikt i deras historia. Aldrig varit på Kanarieöarna men hört att det ska va fint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp