Manus uppdatering

Ett litet uppdatering hur det går för mitt manus skrivande. Länge sen jag skrev hur jag ligger till i manuset. Har flera kapitel kvar att skriva och totalt nu har jag skrivit 15360 ord så jag är snart halvvägs i manuset. Tänker mig att manuset kommer att bli cirka 50000 ord när det är färdigt så jag har lång väg kvar.

Ni som läst min första bok kommer ha lättare att följa med i andra boken.

Den första boken handlar om Nitta och Niko från två olika kulturer i ett tredje land. I boken får man följa paret under flera decennier. I andra boken får man följa när dom kommit in i medelåldern och hur deras vardag ser ut med både lycka och sorg.

Men jag har kommit underfund med när jag har som lättas och får inspiration till att skriva. Och det är absolut inte under vintermånaderna utan det är när ljuset är framme på våren och sommaren. Jag tycker om att skriva när jag är ute i naturen då är det som att orden bara faller på plats. Och när jag är ute och skriver då gör jag det alltid i mobilen i programmet Evernote som när jag kommer hem för över i mitt riktiga skrivprogram. Ett skrivprogram som är väldigt lätt att hantera och ändra i.

Men jag ska försöka hitta inspiration att skriva mera på vintern för det skulle vara roligt om jag fick boken färdig fram till kommande sommar. I januari ska delar av manuset skickas in till min lektör för genomgång.

 

Vad roligt att just du titta in hos mig, hoppas du hitta något som passa dig. Innan du lämnar mig sätt en kommentar så hittar jag tillbaka till dig. Tjingeling och ha det så fint!
Inlägg skapade 345

32 svar på “Manus uppdatering

 1. Men så spännade. Duktig du är som får ihop en hel bok. Jag är sugen på att skriva en novell samling men vet inte om jag skulle vara bra nog

  1. Det är inte du som ska bedöma det, det är allt ifrån lektör till testledare och ger du ut är det dina läsare. Så tycker nog att du ska börja skriva din novell samling.

 2. Vad kul att få ut en egen bok, att någon tycker om det man skriver. Är avundsjuk på dig att du kan få ner det på papper det du har i dina tankar.

 3. Så spännande att hänga med och se hur en författare egentligen jobbar. Hoppas du får tillbaka din inspiration snart, du har kommit långt! Kram <3

 4. Så himla spännande! Surt att inspirationen försvinner inder vintern.. min inspo försvinner också då.. en jobbig sak för mig är att jag får inspo när jag är hjärtekrossad eller olycklig och singel. Nu när jag har ett stabilt förhållande så har jag inte lika lätt till orden??

 5. Låter som att du har fullt upp och att orden spritter fram även om du känner mindre inspiration i det här grå och tråkiga vädret. Jag tror att jag är en reinkarnerad brunbjörn för jag skulle nog trivas bäst med att sova mig igenom vinterhalvåret jag med.

 6. Håller med att ljuset får en att ha mer energi och detta mörker gör en bara trött. Jag vill skriva bok och jag undrar om du har något tips? Hur lång tid har du på dig att skriva en bok innan du måste skicka in lite utav den? 🙂

  1. Som egenutgivare bestämmer du själv och behöver inte ha nån press på dig. Men första manuset rekommenderar jag att ta hjälp från ett tidigt stadium eller låta testläsare läsa. Jag hade hjälp av båda när jag skrev min första bok NÄR TVÅ VÄRLDAR KOLLIDERAR av Birgitta Lindholm den finns att köpa på nätbokhandlarna. Det är roligt att skriva böcker.

 7. Så härligt att höra Anita Birgitta!
  Då är det långt gången i manuset och då planen är att boken blir klar till sommaren.
  Jag trivs bäst att skriva på höst och vinter då vår och sommaren gör så stort intryck på mig att jag får svårare att fokusera. Roligt att läsa hur det fungerar för dig i ditt skrivande, när du trivs bäst i ditt skrivande och får det skrivna ordet lättare på pränt. Fint att du även delar med dig av vilka verktyg du använder dig av ???

  Förutom Evernote, vilket program i datorn använder du dig av? Använder du PC eller Mac?

  Jag använder PC.

  En del använder Scrivener för bättre översikt, andra använder det program som finns där boken skall publicerad.

  Önskar dig en trevlig andra advent ??

  Allt gott, Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp