Iran fått godsaker därifrån

Jodå blir fest i dagarna tre. Jag åkte inte igår till posten utan det blev idag som vi hämta ett paket som kom ända från Canada eller igentligen ända från Iran. Min svägerska som bor i Toronto har varit flera veckor i Iran. Och då köpte hon på sig sånt som vi tycker om. Jättegulligt av henne att tänka på oss.

I paketet var allting ätbart allt i från en massa olika nötter, kakor till godis. Inte sån godis som vi köper här utan lite mera annorlunda godsaker. 

Pistage med och utan salt. Jordnötter, russin och en påse med blandade nötter.

I det lilla paketet ligger det en seg godisbit med smak av nougat och Pistage. Den tillverkas i Isfahan samma stad som många persiska äkta mattor kommer ifrån. Den lilla kakan är supergod med saffran och rosvatten samt Pistage. Stora kakan den lika god med valnötsfyllning. Kommer från en liten stad som heter Lahidjan. Dom små vita smakar mest socker. Gott sakerna på fatet är mina favoriter. Vi är så tacksamma att vi får dom här delikatesser från Iran med jämna mellanrum. Och tusen tack min fina svägerska.

Nu ska det bli kaffe och en godbit.

Ha det så fint alla fina bloggare och läsare. Ses snart igen.

Vad roligt att just du titta in hos mig, hoppas du hitta något som passa dig. Innan du lämnar mig sätt en kommentar så hittar jag tillbaka till dig. Tjingeling och ha det så fint!
Inlägg skapade 301

4 svar på “Iran fått godsaker därifrån

  1. Det ser spännande och gott ut. Alltid roligt med nåt nytt. Så gullig svägerska och så kul att få smaka sånt gott från andra länder. Du beskriver det så smakfullt på slutet så man blev sugen. Vi fick smaka lite liknande godsaker på vårt café en dag och det var supergott

    Ha en jättefin söndag
    kram från
    Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp