En helt vanlig dag,  Samarbeten

Ansiktsmask behöver din hy en rejäl boost?

Efter vintern brukar min hy bli glåmig och trött. Och då brukar jag göra en uppfriskande ansiktsmask. För det mesta brukar jag använda en lermask. Men i år ville jag prova en hemmagjord mask. För det mesta så har man alla ingredienserna för en välgörande uppfriskande ansiktsmask hemma. Och man spara några slantar att använda det som finns i hushållet.Aniktsmask

Du kan enkelt göra en effektiv ansiktsmask hemma med ingredienser från både köket och hemmaapoteket. Och den kan vara minst lika bra som en du köper!

Nu använde jag ingredienser för en vintertrött hy till min mask. Blev väldigt förvånad över resultatet. Min hy kändes väldigt fräsh och uppfriskande samt att jag tyckte att jag fick en fin lyster. Så denna ansiktsmask kommer jag börja använda flitigt. Men det finns hemmagjorda ansiktsmasker för alla möjliga hudtyper. Men denna ansiktsmask som jag använde gjorde dunderkuren för min hy.

Ansiktsmask

Här är receptet för trött hy

Ansiktsmask för trött hy

Släng inte kaffesumpen nästa gång du bryggt kaffe hemma. Koffeinet verkar uppiggande även på din hy och ger en rejäl energikick.

Du behöver:
2 msk kaffesump
1 msk honung
1 msk socker
Några droppar olivolja


Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna. Massera in i ansiktet som en skrubb och låt verka i ca 15 minuter för att sedan skölja bort med ljummet vatten. Avsluta med att återfukta huden.
Lätt som en plätt att fixa till receptet!
Därför vill jag tipsa om denna site som har listat hemmagjorda ansiktsmasker med olika recept för just din hy. Klicka in er hos freshface. Där kan du läsa och skumma igenom om hemmagjorda ansiktsmasker och få recept som du enkelt blandar ihop av ingridigenser som du har hemma. Bra site med hy och hudvårds tips. Som sagt en hemmagjord ansiktsmask kändes för mig lika bra om inte bättre än en köpt ansiktsmask. Plus att jag inte behövde slänga ut en förmögenhet på en köpt och dyr ansiktsmask.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.