Samarbeten

Avtal i olika livssituationer för din trygghet

När behöver man skriva avtal och kontrakt. I livet finns det många tillfällen där man behöver skriva nån form av avtal och kontrakt. T.ex när du köper nåt av större värde kan det vara bra att ha när man kommit överens om utformningen.

Mitt senaste av Enkla Avtal som jag skrev på var när jag köpte min begagnade bil som jag då kom överens om att jag fick lämna tillbaka den inom 3 månader om den gick sönder. En form av garanti. Sen har jag varje gång skrivit kontrakt när jag köpt nytt hus och det har blivit 3 gånger.

Men säljer man sitt hus privat bör verkligen se till att enkla kontrakt finns i och med att det handlar om en större affär. Och att allt finns med i kontraktet. Innan man tar fram ett kontrakt som ska gälla husköp. Bör man rådfråga nån sakkunnig vad som ska finnas med i ett sådant kontrakt. Enkla avtal är ju till för att det inte ska bli några överraskningar om något skulle hända och man ska känna sig trygg med ett avtal.

Du kan t.ex skriva avtal vid samboavtal så att ni vet vad som gäller vid en eventuell separation, äktenskapsförord där ni också vet vad som gäller vid en separation, bodelningsavtal så att ni vet vad som ska delas, gåvobrev om du ger bort nåt av stort värde och vid alla köpekontrakt kan det vara bra för alla partner att ha ett kontrakt. Utan ett avtal så har du ingenting att komma med om nånting skulle hända. Och att ens försöka få sin rätt då kan vara ganska svårt.

Hos Enkla Avtal

Avtal

EnklaAvtal.se är en guide om att skriva kontrakt och avtal i olika livssituationer.
Här kan du läsa om hur det går till samt vad du bör tänka på när du skriver kontrakt.

Du skriver enkelt ditt avtal/kontrakt online genom att svara på ett antal frågor. Utifrån dina svar skapas sedan ett juridiskt korrekt kontrakt som är bindande för alla som skriver på. Smidigt och lätt utan att du behöver fundera så mycket vad kontraktet ska innehålla. Det är alltid bra med ett kontrakt vid de livssituationer som jag skrivit om.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.