En helt vanlig dag,  Samarbeten

Boende jämför bolån på marknaden

Att köpa sitt första boende när man är ung och ska till att skaffa familj kan vara knepigt i dessa tider då det råder bostadsbrist på marknaden. Det råder långa köer till både de kommunala och privata bostadsägare. Men det finns en lösning om man har eget sparande och ekonomi. Köpa en bostadsrätt eller ett hus kan vara den lösningen.Boende

För att köpa sitt boende

Bör du tänka på att du får låna upp till 85% av boendets värde. Resterande 15% bör komma från din egen plånbok. Men ska man låna hos sin egen bank eller ska man bli otrogen och kolla runt på dom olika aktörer som har bostadslån. Visst ska du kolla runt och försöka få till den bästa räntan och bästa villkoren. Att köpa eget boende är en stor affär/investering och det klart att man då vill få en låg ränta med bra villkor.

Gör en budget

När du ska till att köpa ditt boende bör du också räkna på vad du har råd med och vad ditt drömboende får kosta. Hur mycket får bostaden som mest kosta och hur mycket behöver du låna? Dessa två frågor är väldigt viktiga innan du på allvar börjar med processen med att ansöka för bolån/lånelöfte till ditt boende. Här är det också viktigt att du är ärlig i din budgeträkning och inte förskönar den. Det förlora du bara på. Utan räkna med alla löpande utgifter som du har i dina utgifter och räkna på det nya boendet.Boende

Vårt första boende som vi köpte.

Var på 90-talet och då gick man till sin egen bank. Då var det inte så utbrett att du kunde jämföra bolån i den utsträckning som finns idag. Utan det var mera vanligt att söka bolån på sin egen bank. Men idag finns den möjlighet och utan att du ska få en massa kreditupplysningar. Sverigekredit kan hjälpa dig att jämföra och ansöka till dom olika aktörerna på marknaden och du får offert på dom bästa lånen.

Idag om vi skulle köpa nytt boende skulle vi absolut använda oss av en sån aktör som Sverigekredit får att få det bästa lånet. Min son som fortfarande bor hemma sparar just nu till sitt eget boende och när det är dags för han att ta ett bolån kommer jag hjälpa han att söka med denna aktör.

Så när du ska skaffa ditt eget bo bli otrogen. För du behöver inte vara trogen till din egen bank!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.