Gamla saker och prylar

Gamla saker från förr

Det är härligt i trädgården just nu med att se många blommor blommar nu. Min fina Lavender står i sin prakt och så klart blev det en liten bukett med en söt liten Rosenkära. Idagarna ska jag plocka mera Lavendel för torkning. Ska byta ut Lavendeln som jag har i linneskåpet. Då blir det återigen en fräsch härlig doft. Men först ska dom plockas och torkas.

Annars njuter jag trädgården med och utan jobb i den. För det är även njutningsfullt när man får rensa och hålla den iordning.

Har ni sett förresten att bloggen ser lite annorlunda ut då menyn har hamnat på vänstra sidan. Du hittar den genom att trycka på de 3 linjerna högst upp på väster sida. Detta gjordes då butiken My Gångholmen Country Home skulle bli mera lätt att navigera i. I nästa vecka väntar jag hem ett parti med linne textilier som jag bara är nyfiken på att få hem och se med egna ögon. I slutet på nästa vecka bör de finnas att se i butiken. Sen kanske jag kan få tag på ett parti med franska antika nycklar men det återstår att se. Gamla saker och antikviteter har jag klappat för. För bakom varje föremål finns det även en historia. Och har man tur att höra på en eller annan historia då tycker jag är väldigt spännande och föremålet får ett innehåll.

Ta gamla linnen som har använts i ett hushåll med omsorg. Då man har tvättat genom att koka och sen mangla dom till helt släta. Det var ofta stort jobb att göra. Sen att veta att linnen har brukats av en kvinna som hade ordning på hushållet och visste var allt skulle stå och vara. Bara det ligger det en historia i.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.