En helt vanlig dag,  Samarbeten

Personliga brev när man söker nytt jobb

Det finns olika anledningar till att man söker jobb. Eller så har man gått ut skolan och ska börja söka sitt första drömjobb. Det kan både vara stressigt men även kul att stå till förfogande på arbetsmarknaden. Allting beror på hur du ser på situationen. Du kanske blivit arbetslös av olika orsaker eller du vill gå vidare med ett nytt spännande jobb. Dom flesta arbetsgivare vill ha CV och  personliga brev på de lediga tjänster som dom utannonserar om.

Vad ska man skriva

Ofta kommer då frågan om vad man ska skriva. Och har man aldrig gjort det eller vill få till ett personligt brev som fångar uppmärksamhet gäller det att tänka till ordentligt. Sen kommer frågan om hur långt brev ska man skriva. Och jag själv som har både haft eget och jobbat i en ledande position föredrar den korta versionen men som innehåller all nödvändig information. Visst går det bra att skriva ett längre också men aldrig längre än ett A4 papper. Det finns tre svar som du bör besvara som jag tycker är viktiga när man skriver sitt personliga brev och som är anpassat efter just det jobbet som du söker. Att skicka samma personliga brev till alla jobb som du söker är inte att rekommendera. Och här ska du absolut inte tänka på jantelagen det är knappt att jag fattar att den överhuvudtaget finns. Utan lyft fram dig själv och gör det med bravur. Sen tycker jag att ett personligt brev ska se snyggt ut. Det ger ett intryck av att man lagt ner arbete på det.

1. Vem är du

Här berättar du vem du är och vad som är amazing about you och berätta gärna vad du nyligen har gjort. 

2. Varför är du bästa kandidaten för jobbet

Här talar du om vad du kan tillföra jobbet/företaget du söker utifrån dina egna erfarenheter 

3. Fråga efter en intervju

Det har visat sig att dom kandidater som ber om en intervju/möte i slutet på det personliga brevet har större chans att få till en träff. 

Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i brevet.

Dessa svar har alltid fångat mitt intresse när jag läst sökandes personliga brev.Personligt brev

CV-Mallen och personliga brev

Tycker man fortfarande att det är svårt att få till ett snyggt och välskrivet personligt brev. Kan man ta hjälp av CV-mallen.se

Det är en tjänst som tillhandahåller snygga CV och personliga brev. Där kan du även få tips och idéer hur du ska skriva din CV och personliga brev. Det är värt att registrera sig hos dom och det finns olika paket som dom erbjuder. Men även ett gratis paket.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *