En helt vanlig dag,  Samarbeten

Solceller är en av våra drömmar

Solceller

Att bo så här som vi gör har jag sagt många gånger är ett privilegium. Det är lugnt och det är skönt att bo ute på landet i ett litet torp. Vi tar till vara mycket som växer hos oss så som frukter och grönsaker och saft gör vi av syrener. Och vi försöker tänka miljövänligt och hålla nere våra kostnader. Min make och jag har många gånger diskuterat om elen som är ett stort ämne hos hos. Det resulterade i att vi böt elbolag. Men i våra diskussioner så pratade vi också om solceller men vi hade för dålig information och vi visste för lite om det. Så vid det tillfället bytte vi inte till solceller. För vi behövde mer på fötterna hur det fungerade för att då installera solceller. Nu har vi läst på mera om vad man vinner på att installera solceller.

Och det finns många fördelar. Så våran dröm är att sätta upp solceller inom en snar framtid. För då skulle man kunna halvera elkostnader och sälja överskottet av överbliven el från solcellerna till det elbolag som köper överskottet. Du blir nästan som ett eget litet elbolag och det är smart. På allvar så måste vi börja fundera mera på det här till nästa gång som vår löptid går ut på elavtalet. Sen finns det nu även en tjänst som du kan ta in offerter från olika företag som sätter upp solceller via SolcellsOfferter.se. Och det är lätt och smidigt än att själv leta efter solcellsföretag. Deras tjänst är att ta in tre olika förslag på seriösa solcellsföretag på en ända sökning. Och då kan man välja det alternativet som passar dig bäst.

Var sätter man upp och vad ska man tänka på

Solceller

Jag projekten är många allt ifrån större villor till små sommarstugor. Eller som ett litet torp som vårt. Innan du beslutar dig för att köpa solceller kan det vara lönt att kolla med länsstyrelsen om det finns bidrag att söka. Kolla även om det finns andra alternativ till att sätta upp solceller kanske just ditt hus är bättre att tilläggsisolera. Men har du beslutat dig för solceller använd gärna tjänsten SolcellsOfferter.se.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.