En helt vanlig dag,  Samarbeten

Tandläkaren tandläkarskräck den årliga kontrollen

Tandläkaren

Har ni varit till tandläkaren eller börjar det bli dags med den årliga kontrollen. Själv går jag varje år och jag tycker det är viktigt att man gör det då våra tänder ska hålla ett helt liv. Och tycker även att man introducerar barnen från tidig ålder att det är helt naturligt att gå till tandläkaren. När jag var barn fick man vid varje besök ett bokmärke/glansbild efter behandlingen. Tänk så glad och stolt man blev. Och det kändes väldigt bra efteråt.

Men vad gör man om man har tandläkarskräck

Då tycker jag att man berättar det för tandläkaren så att tandläkaren kan erbjuda olika alternativ för att man ska bli lugn och avslappnad. Hos Distriktstandvården i Stockholm kan dom erbjuda lustgas som just gör dig lugn och avslappnad. Och du kan både cykla och köra bil efter 30 minuter efter behandlingen. De har även ett tandvårdsrädsleprogram där din rädsla behandlas med hjälp av en psykolog.Tandläkaren

Så idag ska du inte avstå från att gå till tandläkaren

Just därför att de finns så många olika sätt att lindra din tandläkarskräck så ska du inte avstå från att få dina tänder undersökta minst en gång om året. Jag har själv tandläkarskräck men ganska lindrig och för mig räcker det med lugn njutningsbar musik i bakgrunden.

Nytänk gällande service

Hos Distriktstandvården erbjuder dom också barnpassning på kliniken medans du får din behandling så tar dom hand om ditt/dina barn om tristessen skulle komma ikapp. Eller vad sägs om familjetider som möjliggör att hela familjen besöker kliniken samtidigt. Det kallar jag verkligen service och modernt nytänk. Då kan det vara skönt om man har tandläkarskräck att även ha familjen med sig som stöd.

Så summa av kardemumman är “avstå aldrig från ett tandläkarbesök” boka din tid hos Distriktstandvården för dig eller för hela familjen. Det gäller dina tänder som du vill ha så god och bästa tandvård för hela ditt liv.

 

2 Comments

 • wiper

  Ser att du ändrat om lite så jag får byta länk. Kul att du har lite samarbeten. Jag har tack och lov ingen tandläkarskräck utan har gått hos tandläkare en gång om året i hela mitt liv. På senare år även hos tandhygenist. Jag är så gammal så det var inte som för dig när du var barn och fick present. Det fick man aldrig då men man fick gratis tandvård hos Folktandvården från en viss ålder

  Vad bra att dom erbjuder lustgas hos den tandläkaren för det är ett rent helsike för dom som lider av tandläkarskräck. Jag lider av klaustrofobi så jag kan inte åka in i magnetröntgen. Fast numera kan man bli sövd. Det var verkligen ett nytt grepp detta med barnpassningen.

  Ha en skön söndag
  Hälsning
  Malin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *