Vitameal donationer för Malawi

Vitameal donationer för Malawi barn

Har du råd att avvara 3 McDonalds mål i månaden för förmån för de 2 miljoner föräldralösa barn som finns på Malawi med en donation matpåse. Vitameal påsarna innehåller VitaMeal-gröt med rostade majskorn och sojabönor – den mat som malawier är vana vid att äta. Det går även att ha löpande beställning likaväl som engångsdonation.

Malawi är en stat i södra Afrika som gränsar till Moçambique i syd, Tanzania i nordöst och Zambia i nordväst. På gränsen mellan Malawi och Tanzania ligger den 580 kilometer långa Malawisjön, världens nionde största insjön. Namnet Malawi kommer från språket chichewa och betyder “flammor”. Det syftar på de ljusreflexer som kommer från Malawisjön.

Av de 15 miljoner invånarna i Malawi uppskattar man att tre av tio barn kommer att dö innan de hinner bli fem år gamla. Främst på grund av undernäring och infektioner. Det finns runt två miljoner föräldralösa barn i Malawi, som inte har några möjligheter att försörja sig själv eller sina syskon. Eller att få mat och näring.

Med hjälp av Malawi-projektet, som Nu Skin deltar i, en kvalificerad biståndsorganisation som har ägnat sig åt att hjälpa människor i Malawi sedan 1993, och Napoleon Dzombe, en lokal ledare som ser till att VitaMeal-påsar levereras till dem som behöver dem mest. Det finns en fabrik som öppnades i november 2004  som producerar VitaMeal-gröt med rostade majskorn och sojabönor – den mat som malawier är vana vid att äta. Malawis VitaMeal-fabrik stödjer landets ekonomi och ger runt 400 arbetstillfällen åt jordbrukare som odlar ingredienserna och fabriksarbetare som producerar VitaMeal-gröten.

Idag producerar Madalitso VitaMeal-fabriken över två miljoner portioner i månaden, vilka ger livsviktig näring åt föräldralösa barn i landet.

Fotograf Marcus Westberg

Sedan 2004 har alla Nourish the Children-donationer som skickats från Europa gått direkt till undernärda barn i Malawi, vilket har gjort en stor skillnad i deras liv.

Nu Skin är företag som hjälper till med dessa matpaket för detta svårt drabbad land och dessa undernärda barn som lever där. Nu Skin säljer även skönhetsprodukter som jag kommer att skriva mera om i  bloggen.

För min önskan och din fina gåva att donera matpåse klickar du HÄR FÖR ATT GÖRA EN BESTÄLLNING.

2 Comments

  • Christian

    Ett undernärt barn elker fler får min hjälp var månad..

    Ett underbart projekt…

    Så stolt att själv jobba, med detta projekt och bidra, till 2 barns möjlighet att leva och frodas till full potential och slippa, risken att dö inban 5 års ålder.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *