• En helt vanlig dag

    Kika in och lämna feedback

    Feedback önskas!

    Trevlig valborg på er alla därute. Var lite omväxlande väder idag då det kom en liten skur. Men solen titta fram strax efteråt och varmt har det varit idag. Annars brukar det vara lite halvdant väder på valborg men i år kan man inte klaga.

    Nu till mitt köksprojekt. Har börjat vela med att klä in alla skåpluckor i dekorplast utan jag börjar fundera på att klä varannan då jag tyckte att den rosa färgen gick så bra med det blåa. Man kan även klä bara nedre delen av skåpluckorna och låta dom övre vara. Vad tycker ni… Lämna gärna lite feedback det uppskattas. Längtar till Sofia kommer om en och en halv vecka och ska hjälpa mig. Jag provade själv att sätta dekorplasten på en låda men hörnen tyckte jag var svårt att få till och det är Sofia bättre på.

    Nu ska vi fortsätt med kvällens valborg och gotta oss smågott och en kall öl. 

  • En helt vanlig dag

    Vitsippor plocka jag på turen idag

    Måste bara visa vilka fina vitsippor jag plocka på turen med Kaisu idag. Vitsippor hör väl ändå till våren, dessa näpna små blommor bara måste man plocka varje vår. Och detta är min första bukett som jag la i en liten vas eller ska jag säga lykta, för jag plocka bort toppen med batteriet och vips så blev det en vacker vas för vitsippor. 

  • En helt vanlig dag,  Trädgård

    Lathetens anda blev det igår

    Lathetens anda

    Igår gick det i lathetens anda, en dag som inte gjordes nånting förutom att fixa lite mat. Och det var så skönt att med att logga ut ja ni vet släcka ner för en dag med inga måsten. Men idag blir det andra bullar. Dagen ska det ränsas i rabatter så att växter kan växa sig upp till fina skönheter, blommor som vi ska njuta av under sommaren som är alldeles för kort. När de första syrenerna kommer då blir att göra supergod syrensaft. Förra året gjordes en sats som gick åt och var väldigt omtyckt. Varma dagar är det gott med läskande syrensaft.

    Maken kom hem i veckan med tre lådor fulla med pelargoner som också ska planteras idag. De har fått stå ute på dagarna och inne på nätterna för ännu är det kyliga nätter. Maken ska väl också på en tur till brädgården så att vi kan börja med att fixa till altanen. Några brädor där behöver bytas ut sen tror jag vi laserar den med vit pigment färg.

    Staket behöver också målas, fortsätta att måla på garaget. Så visst finns det att göra grejer i vårt lilla torp och det tar aldrig slut. Utan när man är färdig med nånting dyker det alltid nånting annat upp. Så är det att leva på landet, men det är härligt liv vi har här.

    Mitt i allt som ska göras behöver man ju fylla på med lite energi så idag ska jag göra en köttgryta med spenatblad och då får jag använda mina nya slevar som jag köpt på Lyckas med mat. Var väl inte riktigt nöjd med mitt köp där då det var otroligt lång leveranstid. Trodde nästan att jag inte skulle få mina slevar som jag beställt. Men efter två veckor kom dom. Färgen på slevarna blev såklart i smutsig rosa ton. 

     

  • En helt vanlig dag,  Mitt hem

    Dekorplast har anlänt till mitt projekt

    Dekorplast har anlänt! 

    Så var det äntligen fredag igen, dagarna går fort i veckorna så ibland önskar jag att veckan var lite längre. Men nu är det sköna helgen framför som jag förmodligen bara kommer att lata mig igenom.

    Idag hämta jag ut dekorplasten som jag beställt från Vinylhem. Har inte öppnat paketrullen ännu för att se om jag fick och valde rätt färg. Får nog göra det under helgen. Ganska häftigt tycker jag att jag har vågat pimpat köket i rosa och nu är det bara köksluckorna kvar. Kommer att fixa dekorplasten på köksluckorna om två helger då min fina svärdotter Sofia ska hjälpa mig. Hon är väldigt händig och duktig, själv vågar jag inte äns försöka med det stora arbetet.

    Visste du att den rosa färgen förknippas med lugn, harmoni, avslappning och gott humör? Den sägs dessutom vara läkande och ha förmågan att rena rum på negativa energier. Kanske ni tycker att färgen rosa känns barnslig och omodern, men då tycker jag ni ska tänka om för det är så snyggt och med rosa nyanser. Mitt kök har verkligen blivit hemtrevligt och kitschigt och jag stormtrivs att vistas där. Mer uppdatering kommer när köksluckorna har fått sin rosa färg. Visar en färgkarta från Vinylhem och gissa vilken rosa ton jag valde? 

  • En helt vanlig dag,  Mitt hem

    Sakta men säkert mot ett rosa kök

    Jag är så inne med tänket på ett rosa kök. Före påsken kom denna fina väggklocka upp på väggen och den gamla togs ner som har varit med ett bra tag. Fick ett tips från min svärdotter Sofia att sätta dekorplast på köksluckorna, tror det kan vara bra idé att göra och jag har googlat runt på nätet. Vi prata även om färger och kom fram till att även pastellgrönt skulle passa men har inte hittat den färgen. Så det lutar fortfarande mot en rosa ton och då skulle köket bli helt och hållet vitt och rosa.

    Har ni egen erfarenhet med att sätta dekorplast på köksluckor. Är det svårt att få det snyggt och håller det. Många har jag hört har satt på köksbänkar  men då tänker jag att det är mera slitage på ytan då än vad det är på ett par köksluckor. 

    Här några bilder som jag sparade på Pinterest på några snygga kök med rosa toner. Visst är det supersnyggt och man blir så glad med en färgklick rosa. 

    Tänk vad påsken går fort och redan påskdagen idag. Men igår hann vi göra en hel del krattning på gården. Och idag fortsätter vi på den andra sidan. Men ganska skönt att det inte är så mycket löv att kratta bort då vi kratta i höstas bort det mesta.

     

  • En helt vanlig dag

    Påskhelg härligt och skön

    Våran härliga påskhelg

    Nu ska ni ha en fin fortsättning på denna fina påskhelg!

    Ja det var bråda dagar inför denna helg för mig. Då jag arbetat så mycket under veckan så fick allting stå till på torsdag dagen före långfredag. Så på torsdagen gjordes precis allting förutom att även arbeta under dagen. Men efter arbetet var det bara att åka och handla, snabbt hem och fixa med altanen då det väntades fint väder. Höll på hela dagen ända till det var läggdags.

    Leksaker och miniatyr möbler mm för dockhus hittar du hos https://siarmoone.nu

    Igår på långfredan så hade vi de våra hos oss. Och det var så skönt att jag ställde altanen iordning för dagen bjöd på strålande väder och vi kunde sitta vid långbordet för att äta påskmiddagen. Jag hade bestämt för att tillaga nånting enkelt i matväg så en laxgratäng som är väldigt enkel att göra blev det förutom all småplock. Till gratängen använder man gravad lax, potatis, spenatplad, persilja och grädde och kryddar efter behag med peppar. Receptet har jag fått från nåt TV program som jag inte kommer ihåg varifrån.

    Konst och inredning hittar du på denna blogg https://solvindens.se

    Igår var det så skoj och en härlig dag då det lekte hejvilt med barnbarnen. Och här ute på landet har vi inte mycket leksaker till barnen utan man får hitta på med det som finns här och i naturen. Men det brukar inte vara nåt problem att hitta på leksaker och ha skoj här i vårt lilla torp och landet. Häftigt roligt tyckte barnen var att åka skottkärra. Liam på sitt finurliga vis säger till farfar “lasta mig mera” . Liam är inte fyllda fyra ännu och det är så roligt när han pratar på sitt lilla finurliga sätt. Timmarna flög iväg men så är det ju när man har det skoj och trevligt. Här vid långbordet åt vi påskmiddagen.

    Och här är mysgruppen på våran altan.

    Vi har inte jättestort på denna altan men en matgrupp och myshörna får plats. Har beställt nya trädgårdsdynor till våran andra grupp som ska stå på altanen på andra sidan och där ska även trallen fixas och jag tror vi laserar den den här gången.

  • Uncategorized

    Maskerad och presentbutik online

    Vill du läsa en blogg om camping och hälsa?

    Att ordna ett maskeradparty är ett roligt sätt att fira speciella tillfällen eller bara ha roligt med vänner. En viktig del av ett lyckat maskeradparty är att ha de rätta presenterna för att ge gästerna möjlighet att välja och skapa sina egna fantastiska karaktärer.

    En maskerad party presenter butik kan vara ett utmärkt ställe att hitta allt du behöver för ditt party. Dessa butiker erbjuder ett brett utbud av maskeraddräkter, accessoarer, peruker, masker och annat som du behöver för att skapa din drömkaraktär. Oavsett om du är ute efter en klassisk prinsessa, en skrämmande vampyr eller en rolig superhjälte, kan en maskerad party presentbutik ha allt du behöver för att förvandla dig till din drömperson.

    En av fördelarna med att handla på en maskerad party presentbutik är att du kan hitta allt du behöver på ett ställe. Istället för att behöva springa runt till olika butiker för att hitta rätt outfit, kan du enkelt hitta allt du behöver på en och samma plats. Det sparar tid och energi och gör det enklare att planera och förbereda ditt maskeradparty.

    En annan fördel med att handla på en maskerad party presentbutik är att du kan få inspiration och idéer till din outfit. Genom att se det stora utbudet av dräkter och accessoarer kan du få inspiration till att skapa en unik och minnesvärd karaktär för ditt party. Personalen i butiken kan också hjälpa dig att hitta rätt outfit och ge råd om hur du kan komplettera din look med rätt accessoarer.

    Att handla på en maskerad party presentbutik kan också vara en rolig och spännande upplevelse. Att prova olika dräkter och accessoarer kan vara som att leka kläd- och makeover med vuxna leksaker. Det är ett tillfälle att vara kreativ och våga testa något nytt och annorlunda.

    Sammanfattningsvis är en maskerad party presentbutik ett utmärkt ställe att hitta allt du behöver för att skapa din drömkaraktär för ditt maskeradparty. Genom att handla på en sådan butik kan du spara tid och energi, få inspiration till din outfit och ha en rolig och spännande upplevelse. Så varför inte kolla in en maskerad party presentbutik för att förbereda dig inför ditt nästa spännande maskeradparty? Vill du köpa billiga sportkläder online?

  • Uncategorized

    Pysselbutik online

    I takt med att allt fler människor har fått upp ögonen för möjligheten att handla online har också pysselbutik online blivit populära. Att kunna köpa pysselmaterial och inspirerande produkter med bara några klick gör det enklare för både hobbyentusiaster och professionella pysslare att skapa vackra och kreativa alster.

    En av fördelarna med att handla pysselmaterial online är det breda utbudet av produkter som ofta finns tillgängliga. Genom att surfa runt på olika pysselbutiker kan man hitta unika och spännande material som man kanske inte skulle ha hittat i en vanlig fysisk butik. Dessutom är det ofta lättare att jämföra priser, läsa produktrecensioner och hitta inspiration från andra pysslare när man handlar online. Vill du även läsa andliga böcker?

    En annan fördel med att shoppa i en pysselbutik online är tillgängligheten. Oavsett om det är sent på kvällen eller tidigt på morgonen kan man enkelt gå in på en webbshop och beställa det man behöver. Detta är särskilt praktiskt för de som har en hektisk vardag och inte alltid har möjlighet att besöka fysiska butiker under öppettiderna.

    Något som också lockar många till att handla i pysselbutiker online är möjligheten att få sina produkter levererade direkt till dörren. Istället för att behöva ta sig till en butik och bära hem tunga påsar med material kan man enkelt få allt man behöver levererat till sin dörrsteg inom bara några dagar. Detta sparar både tid och energi för den som vill pyssla och skapa utan krångel.

    Även om pysselbutiker online har många fördelar finns det också vissa nackdelar. En av dem är att man inte kan se och känna på produkterna innan man köper dem. Det kan vara svårt att bedöma kvaliteten på ett material eller färgen på en produkt genom en skärm, vilket kan göra det lite riskfyllt att handla online. Dessutom kan det ibland vara svårt att få personlig hjälp och rådgivning när man handlar i en webbshop jämfört med i en fysisk butik.

    Sammanfattningsvis har pysselbutiker online blivit en populär och bekväm lösning för alla som älskar att pyssla och skapa. Med ett brett utbud av produkter, tillgänglighet dygnet runt och smidiga leveranser är det enkelt att hitta allt man behöver för att låta kreativiteten flöda. Trots vissa nackdelar är det tydligt att pysselbutiker online har revolutionerat sättet vi handlar pysselmaterial på och gjort det lättare och roligare än någonsin tidigare. Vill du också boka hälsocoach online?

    Lantlig inredning har blivit allt mer populärt de senaste åren, inte bara på landsbygden utan även i städer och förorter. Med sin charmiga och mysiga atmosfär ger den en känsla av hemtrevnad och enkelhet som många människor längtar efter i sina hem. Och tack vare internet är det nu enklare än någonsin att köpa lantliga inredningsdetaljer online.

    En av de stora fördelarna med att köpa lantlig inredning online är det stora utbudet av produkter som finns tillgängligt. Oavsett om du letar efter rustika möbler, vintageinspirerade dekorationer eller romantiska textilier, är chansen stor att du hittar det du söker på nätet. Många onlinebutiker specialiserade på lantlig inredning erbjuder ett brett sortiment av produkter i olika stilar och prisklasser, vilket gör det lätt att hitta något som passar din smak och budget.

    En annan fördel med att köpa lantlig inredning online är bekvämligheten. Istället för att behöva åka runt till olika fysiska butiker kan du enkelt söka efter produkter från bekvämligheten av ditt eget hem. Dessutom kan du jämföra priser och kvalitet på olika onlinebutiker och läsa recensioner från andra kunder innan du fattar ditt beslut. Detta gör det möjligt att göra mer informerade val och hitta de bästa erbjudandena på lantlig inredning.

    När du handlar lantlig inredning online är det viktigt att vara medveten om att färgerna och materialen på produktbilderna kan variera något från verkligheten. För att undvika besvikelser är det därför bra att läsa produktbeskrivningar noggrant och eventuellt kontakta butiken om du är osäker på något. Många onlinebutiker erbjuder även möjligheten att skicka tillbaka produkter om de inte lever upp till dina förväntningar, vilket ger dig en trygghet när du handlar.

    I slutändan är lantlig inredning online ett utmärkt sätt att skapa en varm och inbjudande atmosfär i ditt hem oavsett om du bor på landsbygden eller i stan. Med sitt stora utbud av produkter, bekvämlighet och möjlighet att jämföra priser kan du enkelt skapa den perfekta lantliga inredningen som passar din personliga stil och behov. Så varför inte ge ditt hem en lantlig touch genom att utforska lantlig inredning online idag?

  • Uncategorized

    Shabby chic inredning

    Shabby chic inredning är en populär designstil som har blivit alltmer eftertraktad de senaste åren. Den här stilen kännetecknas av en romantisk och vintage känsla, där slitna och välanvända möbler och accessoarer kombineras med ljusa färger och feminina detaljer. Shabby chic inredning ger hemmet en mysig och avslappnad atmosfär, som på samma gång är elegant och charmig.

    En av de mest karakteristiska elementen i shabby chic inredning är det användandet av återvunna och upcyclade möbler och dekorationer. Gamla möbler får nytt liv genom att målas om, slipas eller patineras för att ge dem en sliten och välanvänd känsla. Detta skapar en unik och personlig touch i hemmet, där varje möbel har en historia att berätta.

    Färger spelar en stor roll i shabby chic inredning. Vanliga färger inkluderar bleka nyanser av vit, grå, beige och pasteller, som ger rummet en ljus och luftig känsla. Blommiga mönster och randiga textilier används ofta för att lägga till en extra touch av romantik och femininitet.

    Accessoarer är också viktiga i shabby chic inredning. Gamla glasflaskor, vackra ljuslyktor, vintage porslin och blommiga kuddar används för att skapa en lätt och avslappnad atmosfär. Antika speglar, vackra ramar och rustika trädetaljer ger rummet en touch av elegans och charm.

    Shabby chic inredning är perfekt för dem som älskar den romantiska och nostalgiska känslan av gamla tider. Det är en stil som välkomnar slitna och välanvända möbler och dekorationer och som skapar en hemtrevlig och avslappnad atmosfär. Genom att kombinera vintage föremål med ljusa färger och feminina detaljer kan man skapa ett hem som är både vackert och personligt.

    Sammanfattningsvis är shabby chic inredning en romantisk och vintage designstil som har blivit alltmer populär de senaste åren. Genom att använda återvunna möbler, ljusa färger och feminina detaljer kan man skapa ett hem som är mysigt, elegant och charmigt. Med shabby chic inredning kan man skapa ett personligt och unikt hem där varje detalj berättar en historia.

  • En helt vanlig dag,  Mitt hem

    Moomin muggar från min fina samling

    Mina fina Moomin muggar kom fram igen. Jag har haft dom hängande där förut. Men när jag märkte att dom användes så tog jag bort dom och la dom i vitrinskåpet. Nu tog jag fram tre stycken från min samling och jag får hoppas att dom inte används då dom bara är till för dekoration. Har samlat Moomin muggar ett tag nu så jag har en liten samling och mitt senaste tillskott är Moomin muggen mumindagen och två stycken och den ena är signerad av Tove Slotte. Och en signerad Moomin mugg måste alla samlare ha i sin samling. Min syster hade också en samling men hon sålde hela sin samling och fick en fin slant för den.

    I flera dagar har jag letat efter dynor till våran trädgårdsgrupp som vi har på den ena altanen men förgäves. Det är svårt att hitta rätt storlek till ett överkomligt pris. Och idag bjuder det på fint väder och då hade det varit skoj att pyssla på altanen. Våra gamla dynor har gjort sitt och då även Kaisu har skrapat sönder ett flertal stycken så behovet efter dynor är stort just nu och ligger på prio ett.