Sockerkaka med nytt recept med grädde
Herre min gud jag sov ända till kl. 10.00 imorse. Så länge har jag nog inte sovit på år och dagar. Men skönt var det. Fick ju ganska bråttom med allting här i torpet. Hela torpet luktar skinande rent då det gick några timmar med att städa. Altanen har dammats av från all pollen. Nytt recept på sockerkaka fick jag i veckan av en kund. Hennes sockerkaka var jättegod och saftig. Inte alls som mina sockerkakor. Slängde ihop en nu på eftermiddagen så jag hoppas min blev lika bra. Vi fikar om en liten stund.
Älskar du ägg och vill lära dig vilka maträtter du kan laga med ägg eller bakverk med ägg kan du gå in här och få lära dig mer hos https://eggvena.se
Sockerkaka med ägg – En enkel och läcker kaka att baka hemma
Sockerkaka med ägg är en klassisk svensk bakelse som ofta serveras till fikat eller vid högtider. Det är en enkel kaka som är lätt att baka och som passar de flesta smaklökar. Sockerkakan har en mjuk och luftig konsistens med en söt smak som kommer från sockret och äggen.
Att baka sockerkaka med ägg är relativt enkelt och kräver få ingredienser. För att få den perfekta konsistensen är det viktigt att vispa ägg och socker ordentligt så att det blir riktigt pösigt. Därefter tillsätts mjöl och bakpulver försiktigt för att undvika att luften i smeten försvinner. Sedan gräddas kakan i ugnen tills den är gyllenbrun och klar. Det finns många olika varianter av sockerkaka med ägg såsom saftig sockerkaka eller sockerfri sockerkaka, som passar olika smaker och behov.
Kundens recept
2 ägg
2 dl socker
75 gram margarin
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
Slå ihop på vanligt vis sen i ugnen 175 grader.
4 Comments
Netti Starby
Åh vad gott och tack för receptet! 😀 Kramis
carina
Gott med sockerkaka.
Jag bakar glutenfritt och vetefritt så kan tyvärr inte testa.
wiper
Ibland är det skönt att få sova ut lite. Sockerkakan ser jättegod ut och så bra att få receptet.
Ha en fin tisdag
kram från
Malin
blondina
Älskar sockerkaka, så gott 😀