Samarbeten

Åsby hotell i Hallstahammar

I samarbete med Åsby Hotell

Alla bilder är tagna av fotograf Nikoui förutom två bilder under renovering av hotellet.

Västmanland är ett centralt län och litet i Sverige med 10 stycken kommuner. Och i detta lilla natursköna län ligger bruksorten Hallstahammar. Hallstahammar har en gammal historia i bagaget och denna lilla ort har en mycket fin vacker natur.

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå.

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Hotellet är inget dussin hotell utan mera ett mysigt härligt personligt hotell med alla bekvämligheter man behöver vid en Hotell vistelse. Hotellet ligger mitt i Hallstahammars naturreservat med strövvägar att tillgå och den konstgjorda sjön Skantzsjö. Visste du att Skantzsjö är handgrävd och tog 18 år att få den färdigställd. Bakom Hotellet ligger även Sörqvarnsforsen. Där brukar flugfiske anordnas.

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

I anslutning till forsen finns två jordkällare där har man idé att göra om till två stycken bastun. Vad härligt det skulle vara och att ta sig ett snabb dopp i forsvattnet.

Ett stenkast från hotellet ligger även bad och sporthallen, där har du även tillgång till ett spa. Men även i Hallstahammar finns den åtråvärda butiken Åsby hem och trädgård dit brukar fyllda bussar komma från hela Sverige med besökare. Vill du köpa kött och ost delikatesser ja då går man till Åsby kött och vilt. Alla ligger promenad avstånd från Åsby Hotell i Skantzen området.

Hotellet har genomgått en stor omfattande renovering under 2019, där man har bevarat den gamla atmosfären. I mitt tycke så var det väldigt fint gjort. Evelina har stylat och designat inredningen väldigt smakfullt med färg och form från Avo Design.

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Här är arbetet under renoveringen då bardisken byggdes om.

Och så här blev det.Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Sittplatser i baren finns det gott om. Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i HallstshammarSom besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i HallstshammarSom besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar
Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i HallstshammarDetta långbord var i bedrövligt skick. Det var nästan att dom slängde det men kom på andra tankar då benstommen var i ett så fint maffigt skick. Så dom började slipa bordsytan och fick fram detta fina rutmönster i faner.

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammarkristalllamporna har funnits troligtvis sen hotellet byggdes. Här sitter Hotell chefen Henrik och jag i samspråk.
Korridorerna fick också ett lyft i renoveringen.Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i HallstshammarSom besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Hotellrummet har all bekvämlighet, vem skulle inte vilja krypa ner under detta täcke och vakna upp efter en natts god sömn. Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar
Badrummet är väldigt fint, rent och snyggt. Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar
Hotellet kommer bli svanenmärkt inom en snar framtid då man i tänket tänker på miljön in i de längsta. Det får många plus från mig!

Här bjuds det på frukost som du intar i restaurangen eller en sommardag ute på terrassen. Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i Hallstshammar

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå i HallstshammarRestaurangen bjuder på goda smaker vad sägs om Oxfilepasta som jag provade smaksatt med ädelost, paprika och toppad med parmesanflakes. Den var ljuvligt god… Den måste ni bara prova när ni är där.

 

Här kan du ha femkamp vid en kickoff t.ex. 

Från början när hotellet Byggdes 1946 så var det tjänstebostäder för tjänstemännen från fabriken Bulten som ligger mitt i Hallstahammar. Och i detta konferensrum finns 7 tavlor på dessa viktiga styrelsemedlemmar. 
Hans von Kantzow en av alla de 7 uppfann provstavar som tålde hög värme då han glömt kvar dom i en stålugnen en dag. Ett antal år senare undersökte han detta närmare, vilket ledde till en patentansökan 1926.
Under en resa i USA besökte han företaget Hoskins Manufacturing Co. som tillverkade värmetåliga legeringar i krom och nickel. Han insåg att hans egna legering av järn och aluminum skulle vara både tåligare och billigare. Vid hemkomsten satte man igång att utveckla uppfinningen som döptes till Kanthal efter Kantzow och Hallstahammar. Alla konferensrum har ett namn efter Hallstahammars kända platser. Slussen, Krutholmen, Skantzsjö och Kanalen döptes dom till.

Åsby hotell och Hallstahammar är värt ett besök, närheten finns även för storshopping i Västerås, dit tar man sig med länstrafiken på mindre än en timme eller med bil på cirka 25 minuter.

Några miniatyrbilder från hotellet visas här. 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *