Uncategorized

Åsby hotell i Hallstahammar

Alla bilder är tagna av fotograf Nikoui förutom två bilder under renovering av hotellet.

Västmanland är ett centralt län och litet i Sverige med 10 stycken kommuner. Och i detta lilla natursköna län ligger bruksorten Hallstahammar. Hallstahammar har en gammal historia i bagaget och denna lilla ort har en mycket fin vacker natur.

Som besökare och turist finns det anrika Åsby Hotell att tillgå. Här kan du hitta en sida om boka resor online och flyg 

Hotellet är inget dussin hotell utan mera ett mysigt härligt personligt hotell med alla bekvämligheter man behöver vid en Hotell vistelse. Hotellet ligger mitt i Hallstahammars naturreservat med strövvägar att tillgå och den konstgjorda sjön Skantzsjö. Visste du att Skantzsjö är handgrävd och tog 18 år att få den färdigställd. Bakom Hotellet ligger även Sörqvarnsforsen. Där brukar flugfiske anordnas.

I anslutning till forsen finns två jordkällare där har man idé att göra om till två stycken bastun. Vad härligt det skulle vara och att ta sig ett snabb dopp i forsvattnet.

Ett stenkast från hotellet ligger även bad och sporthallen, där har du även tillgång till ett spa. Men även i Hallstahammar finns den åtråvärda butiken Åsby hem och trädgård dit brukar fyllda bussar komma från hela Sverige med besökare. Vill du köpa kött och ost delikatesser ja då går man till Åsby kött och vilt. Alla ligger promenad avstånd från Åsby Hotell i Skantzen området.

Hotellet har genomgått en stor omfattande renovering under 2019, där man har bevarat den gamla atmosfären. I mitt tycke så var det väldigt fint gjort. Evelina har stylat och designat inredningen väldigt smakfullt med färg och form från Avo Design.

Här är arbetet under renoveringen då bardisken byggdes om.

Och så här blev det.

Sittplatser i baren finns det gott om.

Detta långbord var i bedrövligt skick. Det var nästan att dom slängde det men kom på andra tankar då benstommen var i ett så fint maffigt skick. Så dom började slipa bordsytan och fick fram detta fina rutmönster i faner.

kristalllamporna har funnits troligtvis sen hotellet byggdes. Här sitter Hotell chefen Henrik och jag i samspråk.
Korridorerna fick också ett lyft i renoveringen.

Hotellrummet har all bekvämlighet, vem skulle inte vilja krypa ner under detta täcke och vakna upp efter en natts god sömn.
Badrummet är väldigt fint, rent och snyggt.
Hotellet kommer bli svanenmärkt inom en snar framtid då man i tänket tänker på miljön in i de längsta. Det får många plus från mig!

Här bjuds det på frukost som du intar i restaurangen eller en sommardag ute på terrassen.

Hotell i Sverige bästa valen för din nästa resa

Hotell i Sverige är en populär destination för både svenska och utländska turister. Med ett brett utbud av hotell i olika prisklasser och stilar kan man hitta något som passar alla behov och budgetar. Från lyxhotell i storstäderna till pittoreska vandrarhem i landsbygden, Sverige har det mesta att erbjuda.

En av de största fördelarna med att boka hotell i Sverige är den fantastiska naturen som landet har att erbjuda. Från fjällen i norr till skogarna i söder finns det gott om möjligheter att uppleva naturen på nära håll. Många hotell i Sverige ligger också nära populära turistattraktioner som slott, museer och nationalparker vilket gör det enkelt att planera en spännande och varierad resa.

Översikt över Hotell i Sverige

Sverige är ett land som är känt för sin vackra natur, historiska byggnader och moderna städer. Det finns ett stort antal hotell i Sverige som passar alla typer av resenärer oavsett om man är på en romantisk weekend en familjesemester eller en affärsresa.

Hotellen i Sverige är kända för sin höga standard och kvalitet. De flesta hotellen är belägna i eller nära stadskärnor och erbjuder ett brett utbud av bekvämligheter och tjänster. Många hotell har också restauranger, barer och spa-anläggningar som gör det möjligt för gästerna att koppla av och njuta av sin vistelse.

De flesta hotell i Sverige erbjuder olika typer av rum från enkla enkelrum till lyxsviter. Många hotell har också mötes- och konferensrum som kan hyras för affärsmöten och andra evenemang.

Det finns också ett stort antal hotell i Sverige som är belägna i natursköna områden såsom fjällen eller vid havet. Dessa hotell erbjuder ofta aktiviteter som vandring, skidåkning, fiske och båtturer.

Några av de mest populära hotellen i Sverige inkluderar Grand Hotel i Stockholm som är känt för sin lyxiga inredning och imponerande utsikt över Gamla stan. Andra populära hotell inkluderar Hotel Diplomat i Stockholm som är känt för sin eleganta inredning och utmärkta restaurang, samt Icehotel i Jukkasjärvi som är byggt helt av is och erbjuder en unik upplevelse för besökare.

Restaurangen bjuder på goda smaker vad sägs om Oxfilepasta som jag provade smaksatt med ädelost, paprika och toppad med parmesanflakes. Den var ljuvligt god… Den måste ni bara prova när ni är där.

Här kan du ha femkamp vid en kickoff t.ex.

Från början när hotellet Byggdes 1946 så var det tjänstebostäder för tjänstemännen från fabriken Bulten som ligger mitt i Hallstahammar. Och i detta konferensrum finns 7 tavlor på dessa viktiga styrelsemedlemmar.
Hans von Kantzow en av alla de 7 uppfann provstavar som tålde hög värme då han glömt kvar dom i en stålugnen en dag.Ett antal år senare undersökte han detta närmare, vilket ledde till en patentansökan 1926.
Under en resa i USA besökte han företaget Hoskins Manufacturing Co. som tillverkade värmetåliga legeringar i krom och nickel. Han insåg att hans egna legering av järn och aluminum skulle vara både tåligare och billigare. Vid hemkomsten satte man igång att utveckla uppfinningen som döptes till Kanthal efter Kantzow och Hallstahammar. Alla konferensrum har ett namn efter Hallstahammars kända platser. Slussen, Krutholmen, Skantzsjö och Kanalen döptes dom till.

Åsby hotell och Hallstahammar är värt ett besök, närheten finns även för storshopping i Västerås, dit tar man sig med länstrafiken på mindre än en timme eller med bil på cirka 25 minuter.

Några miniatyrbilder från hotellet visas här.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *