Samarbeten

Bodelning vid seperation

Våren är på intåg med värme och sol. Och för många den här tiden spirar kärleken för många par. Många är på väg och bilda gemensamt hem. Många gifter sig. Och vissa flyttar ihop och blir sambos. Men det finns även många som separarar och går skilda vägar. Då är det viktigt med ett bodelningsavtal som delar era tillgångar så rättvist som möjligt. Syftet med en bodelning är att båda ska få lika mycket efter en seperation.

Frågor och svar om bodelning

Bodelning

Är det svårt att göra en bodelning?

Nej det behöver inte vara svårt om båda parterna är överräns om bodelningen. Men om ena partern motsätter sig kan man ta hjälp av en bodelningsförrättare. Och på Svea Avtal kan man få hjälp med det. Kika gärna in hos dom då dom har stor kunskap just om bodelning men även om andra avtal.

Bör man registrera bodelningen?

Man kan registra avtalet hos Skatteverket men det är inte ett måste. Det viktiga är att båda parterna får varsitt ex.

När börjar ett bodelningsavtal att gälla?

När båda parterna har skrivit på och avtalet är bevittnat börjar avtalet att gälla.

Varför är det viktigt med ett bodelningsavtal?

Bodelningsavtal är viktigt så att ingen partern blir lottlös. Utan syftet är att man delar lika utifrån tillgångar och skulder. Skulder skrivs av och resten som blir kvar delas lika. Då blir det en rättvis fördelning.

När ska man upprätta bodelningsavtal?

Ni kan göra en bodelning när ni ska

  • Om ni är gifta och ska skiljas
  • Sambos och ska separera
  • Gifta som ändå vill göra en bodelning
  • En partner i förhållandet har gått bort

Utifrån eran situation så kan man läsa mera vad som gäller vid en bodelning. Då utgår man från vad som gäller vid eran situation.

Det här är en kortfattad beskrivning vad som gäller vid en bodelning. Så gå gärna in hos Svea Avtal och få mera information.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *