En helt vanlig dag

Julmarknad och fullt upp

Snart stundar julen. Och i år är jag sent ute med all julpyssel och julmat. Då jag varit fullt upp med julmarknader sen slutet på November varje helg. Nästa helg har jag skickat i väg en förfrågan om att delta på Arboga julmarknad. Vet att jag är sent ute men hoppas att jag får en plats då jag endast behöver ett bord. Söndag får jag tillägna åt att tillaga julmaten för den tar lite tid då jag har finskt julbord med alla goda jullådor som traditionsenligt bjuds till jul.

Julmarknader som jag stått på har varit väldigt skoj och mina produkter har varit väldigt uppskattade. Kaffet är slutsålt så får jag plats i Arboga kommer det finnas te med många olika smaker. Kryddor och godis. Sävja julmarknaden som jag stod på igår var inomhus men ändå välbesökt fast man behövde covid pass. Dom frågade om jag ville stå även på deras vårmaknad i mitten på Maj. Och troligtvis kommer jag göra det då mina produkter blev omtyckta igår där. Det roliga är när man står på marknader för utom att man får kontakt med andra säljare är att man träffar många härliga människor. Samtidigt som det är bra att synas med mina produkter.

Här hittar du allt inom kaffe och kaffedrycker samt vill köpa kaffe online?

Svenskt kaffe är känt över hela världen för sin rika smak och intensitet. Kaffe är en av de mest populära dryckerna i Sverige och svenskar dricker i genomsnitt 3,5 koppar kaffe per dag, vilket placerar dem på tredje plats i världen efter Finland och Nederländerna.

Svenskt kaffe är känt för sin höga kvalitet och är ofta mer smakrikt och intensivt än kaffe från andra länder. Kaffet är också en viktig del av den svenska kulturen, med traditionen att fika som är en viktig del av vardagen för många svenskar.

Det finns många olika kaffemärken som är populära i Sverige, inklusive Gevalia, Löfbergs Lila och Zoegas. Dessa märken har varit en del av den svenska kaffekulturen i många år och är välkända för sin höga kvalitet och goda smak.

Historia om svensk kaffe

Kaffe är en dryck som har varit en del av Sveriges historia i flera århundraden. Kaffet kom till Sverige under 1600-talet och blev snabbt en viktig del av svensk kultur. Från början var kaffet mycket dyrt och bara tillgängligt för överklassen. Men med tiden blev det mer tillgängligt för folket.

Under 1800-talet blev kaffet mer överkomligt i pris och vanan att dricka kaffe blev alltmer utbredd. Det var dock inte förrän omkring sekelskiftet 1900 som man kan börja betrakta kaffet som en svensk nationaldryck. Vid denna tid ökade kaffeimporten till Sverige drastiskt från drygt 12 000 ton 1881 till 37 000 ton 1913.

Under 1800-talet blev kaffet så populärt i Sverige att landets bönder ville bannlysa drycken då den konkurrerade ut brännvin till vilken de odlade råvaror. Bönderna lyckades faktiskt i flera omgångar att förbjuda kaffet, men dryckens efterfrågan var så stark att den hela tiden kämpade sig tillbaka till svenska folkets dryckesvanor.m

Idag är kaffet en av de mest konsumerade dryckerna i Sverige och kaffekulturen är en viktig del av det svenska samhället. Svenskarna dricker i genomsnitt 3-4 koppar kaffe om dagen och det är vanligt att ta en fikapaus med en kopp kaffe och en kanelbulle eller annan bakelse.

Det brukar vara väldigt intensiva timmar och dom timmarna går så fort så man knappt hinner blinka. Nu hoppas jag att vi ses i Arboga och att jag får plats där. Så November och December har varit julmarknad för hela min fritid.

Annars jobbar som vanligt i veckorna fram till jul. Men det är lugnt på jobbet då det är lågsäsong. Barnbarnen kommer i dag och mitt på dagen ska jag iväg nån timme till jobbet. Så idag blir det lite blandat innehåll för dagen och kommer att ta den med ro. Så nu får dagen börja då jag somna tidigt igår kväll och känner mig väldigt utvilad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *