En helt vanlig dag

Midsommarafton äntligen här med superväder

Godmorgon sköna midsommarafton… Äntligen är du här. Bästa helgen på hela året om jag får säga min mening. Slår både jul och påsk. Midsommarafton är en helg med inte så stora krav och det passar mig väldigt bra. En helg av bara njutning, god mat och utevistelse “VAD KAN VARA BÄTTRE”

I exempelvis Finland  kallas midsommar för Juhannus på finska och ibland för Johanne på finlandssvenska, på Island Jónsmessa, i Danmark och Norge för sankthans i Norge även jonsok, och i vissa engelskspråkiga områden för Saint John’s Day. Midsommarafton

Härliga midsommarafton

Vakna i lagom tid och ska bara fixa iordning matbordet på altan sen ska jag bara ta en tur till butiken och köpa ketchup och senap som jag glömde igår. Ketchup och senap måste jag ju ha till grillat. Som ordspråket säger “det man inte har i huvudet får man i benen” eller hur det nu var. Om jag hade kommit ihåg att köpa ketchup och senap igår slapp jag spring i benen idag. Men nu får jag ta det besväret. Sen när jag kommer tillbaka från butiken får jag börja med att fixa till maten. Så den är färdig när äldsta sonen kommer med vänner. Min son kommer att sova över. Övernattning blir jätteskoj och då får vi lite mera tid att rå om varandra lite mer denna helg. Hans Sofia och mina barnbarn är i Ö-vik och firar helgen där.

Midsommaraftons väder

Denna afton lär vi få väldigt bra väder med upp till 28 grader och sol.  Jag tycker vi är absolut inte bortskämda med med varmt väder till denna denna helg som brukar ju som bekant bjuda på blåst, regn och kyla. Så denna helg ska bli så skönt att slippa bylta på sig varma kläder och istället klä sig sommarlätt det kommer bli så superskönt.

Idag kommer jag bjuda på laxgratäng med nypotatis och grillat. Till efterrätt jordgubbstårta och glass. Allt för enkelhetens skull.

Nu hoppas och önskar jag er alla att ni får en underbar härlig midsommarafton och helg.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.