• Bara gottigott

    Blommigt och gott

    Sista syrensaften gick åt för en stund sen. Här på gården försöker vi ta till vara allt som är ätbart på våran gård. Och när de första syreblommorna börja blomma så tog jag tillvara dom och gjorde syrensaft som är mycket godare än flädersaft. Det lätt att fixa saften tar bara en liten stund men den ska stå och dra i kylskåpet i en hel vecka innan man börjar sila… Så har ni aldrig druckit syrensaft tycker jag att ni ska prova nångång.

    Recept: Syrensaft

    3 liter

    40–45 blomklasar
    2 liter vatten
    2 kg socker
    2 citroner
    1 lime
    50 gr citronsyra

    1. Lägg blomklasarna på ett tyg så kryper eventuella insekter ut ur dem. Skölj klasarna om du vill. Rensa sedan bort alla blad och stjälkar. De kan göra att saften blir besk. Lägg blommorna i en stor skål.

    2. Tvätta citroner och lime. Riv skalen och blanda rivet med blommorna. Pressa saften ur frukterna och häll också ned den bland blommorna. Blanda i citronsyran.

    3. Koka upp vatten och socker. Häll det heta vattnet över blomsterblandningen och rör om.

    4. Låt detta stå och dra under lock i 3–4 dagar på en sval plats. Rör om då och då.

    • 5. Sila sedan saften och häll upp den i rena flaskor. Förvara dem i kylskåp.
  • Okategoriserade

    Vad jag är duktig

    Äntligen fick jag igång profilbilden… Har nog bara kommit åt knappen för tillåtelse. Sen vägde jag mig imorse och såg att jag tappat hela 11 kilo och det har nog varit för den heta sommaren… Har inte vägt mig på hela sommaren men har märkt att mina kläder har blivit stora speciellt mina byxor som jag hela tiden fått dra upp…så visst är jag duktig och säger bara Tant power. Sommaren har varit härlig även fast jag inte fick nån ordenlig semester i år. Men så som vi bor ute på landet så blir det en mix av boende och fritid. Man får se hur länge man orkar hålla igång här ute för i min ålder så springer tiden iväg och kanske man sätter sig i lägenhet när orken är borta.

    Har varit inne på flera av era fina bloggar, ni är så duktiga med att skriva och vilka fina bilder ni visar, finns ett flertal bloggar som jag kommer att följa. Själv har jag bloggat under flera årstid med egen wordpress blogg men har kommit av mig sista två åren då arbete och skrivande tog så mycket tid och här på Delacay halka jag in på ett bananskal kan man i ärlighetens namn säga. Och som jag märkt under de få dagar som jag haft den så är det många som besökt mig och jätteroligt med alla fina kommentarer.

  • Okategoriserade

    Profil

    Verkar som att det blir en fin dag, tycker det är härligt med alla höstfärger men jag hoppas första snön kommer så sent som möjligt. Är det bara jag som har problem med att visa profil bild när man kommenterar andras inlägg här på Delacay, det fungerade ett tag men nu är den borta. Jag använder gravatarbild tycker det är ledsamt och har försökt hitta var felet ligger men allt som jag ställt in är som det ska. Kanske får kolla med dom på Delacay. Dagen idag blir nog bara lugn och skön alltså bara slappa så att man är utvilad för nästa veckas arbeten.

  • Mitt skrivande,  Okategoriserade,  Utlottning

    Utlottning

    Utlottning

    Har ett ex kvar av min debutbok När två världar kolliderar som jag nu lottar ut. Alltså det är bara en som kan vinna. Boken är en kärleks biografi,  man får följa Nitta och Niko under flera decennier. Den är lättläst med stor text, finns ett flertal bloggar som har bloggat positivt om den.

    ___________________________________________

    Utlottningen pågår tom 6 oktober kl 18.00 och jag drar en vinnare senare på kvällen. Det bör vara minst 10 som deltar för att det ska bli en utlottning. Ni behöver inte lägga in detta inlägg i era bloggar eller dela på Facebook men ni får gärna göra det om ni vill och desto större chans att det blir minst 10 som deltar. Det ända jag vill att ni ska göra är att skriva en kommentar om varför just du vill vinna boken.

    Lycka till alla deltagre! 

  • Mitt hem,  Okategoriserade

    Rensa

    Förstår inte hur mycket med kläder man kan samla på sig, återigen är min garderob full och ändå hade vi gårdsloppis i somras då jag rensa ut massor med kläder, blir nog att rensa igen och köra iväg till nån av stadens secondhand butiker som tar emot kläder.

    Vi hade gårdsloppis under två helger för vi sålde inte bara kläder utan det var prylar och möbler också. Det var ganska roligt att kunna ha den på egen gård och vi slapp åka iväg med allting som vi hade till försäljning. Det som blev kvar fick en dagverksamhet i Skultuna komma hämta och det gjorde dom gladeligen.

  • En helt vanlig dag

    Morgonens göromål

    Dammsugit och plockat undan stök hela denna lördag morgon, älskar den här gamla soffa som står vid matbordet i vardagsrummet. Det är ofta som jag vill ändra på lite grejer här och där men oftas blir att jag byter textilier som bidrar ofta till förändring. Blir nog de närmaste dagarna att byta gardiner i vardagsrummet… Kanske köpa nya vore ju roligt. 

    Man kan fälla ner armkarmarna och då blir den som en dagbädd, har ropat in den på auktion för evigheter sen för en billig peng, den kommer nog följa med mig ett bra tag till och kanske för evigt.

    ________________________________

    Dagens agenda blir att stuva in trädgårdsmöbler från våra två altaner och två paviljonger, så jag har nog att göra idag. Men bor man på landet finns det alltid nånting som ska göras. Skönt ändå att förra helgen fick våra många pelargoner flyttas för vinterförvaring och nu är det dags att köpa in rosa ljung så kanske jag tar mig tid att åka in till lilla staden under helgen.

  • En helt vanlig dag

    Sköna fredagskväll och utlottning

    Nu har man landat framför tv och brasan och bara har det skönt, då min andra helft kom hem med vin och choklad… Känns nästan som julafton här när jag mumsar i mig Alladin praliner. Behövde nog koppla av då jag i flera timmar försökt med få igång nyhetsbrev här på bloggen men till sist så fungerade det efter allt stök med den. Nu till nåt helt annat… Tänkte jag skulle kolla läget lite med er om att ha en utlottning på min blogg där man kan vinna min debutbok När två världar kolliderar då jag har ett ex kvar, ni kan bara skriva i en kommentar om det är en bra idé eller inte.

  • Mitt hem

    Hösten kom till mitt kök

    Visst är det härligt att det är fredag och helgen framför oss och vilket härligt skönt soligt väder vi fick idag. Så lusten satt lite bättre idag, det trodde man inte att det skulle bli så här bra med tanke på det ruskiga höstväder igår. Kom hem från jobbet i lagom tid efter att jag tog svängen förbi ÖB skulle bara handla lite smått men kom hem med en vaxduk jag som inte brukar ha det, men den här följ mig i smaken. Hem och satte den på bordet och märker direkt att mina somriga gardiner inte alls gick ihop med vaxduken så det var bara att leta fram ett par gardiner som passade ihop och det blev ett par randiga som jag köpte på Linea förra året. Här kommer före och efter bilder på gardinerna med vaxduken.

    Det här gick ju inte alls ihop. Det var bara att plocka ner gardinerna.

    Nu blev jag nöjd men gud vad jag hatar att stryka ändå har jag inte stora fönster som behöver stora gardiner och det är bra för det blir aldrig dyrt att köpa nya.

  • Okategoriserade

    Höstbukett

    Den här fina höstbuketten fick jag av en fin kund som verkligen har uppskattat mitt arbete hos dom, fick den för cirka en vecka tillbaks då hon var tvungen att avsluta abonnemanget då maken kommer att få ett eget boende på ett vårdhem så hon har inte råd att ha mig kvar. Nu har jag torkat denna fina bukett så jag kan ha kvar den mycket längre. Men tänk så glad jag blev även fast samarbetet upphörde. Känns ju ändå fint att jag varit till stor hjälp i hennes hem.

  • En helt vanlig dag

    Bortflugen

    Idag är bara än sån där dag som lusten är som bortflugen, måste nog bero på det dåliga vädret för här ute på landet är det grått och mulet och regnar med jämna mellanrum. Tro att det får bli en brasa ikväll då det känns så rått. 

    Fick ihop iallafall lite mat idag, spaghetti ? och köttfärssås snabb och enkelt med massor med champinjoner… Uppskattas här på torpet.