Konst

ArtZeven digital konst av min vän

Prata för en stund sen med min nyvunna vän i Stockholm på telefon. Hannele  Kauranen Karlsson heter hon. Hon är konstnär och en så trevlig, härlig och ödmjuk tjej. Hon bor i vår vackra storstad. Tänkte jag skulle visa hennes digital konst som hon gör. Det är mycket vackra bilder med tänkvärda texter. Hon använder både svenska och engelska i bilderna. Så det är bara att välja bilder efter språket man föredrar. Vill man kan man beställa från henne men det kommer vara svårt att välja för man vill ha alla. ArtZeven heter hennes konst. Och visst skulle det vara roligt att äga en eller flera av den här unika konstarter.

Ni som undrar vad digital konst är för nåt så ska jag se om jag kan förklara kortfattat.

Konst och konsthistoria kan du läsa om här på denna blogg här kan du köpa konst online.

Att skapa digital konst

Denna konstform är konst skapad med en dator som hjälpmedel. Detta kan göras på många olika sätt. Bilden kan modelleras i 3D och renderas skapas med hjälp av vektorer eller målas på traditionellt vis med hjälp av ett digitaliseringsbord eller rentav en enkel mus.

Att lära sig ta fram digital konst kan ta tid men resultaten man kan uppnå när man förstår begreppen är kreativt givande. Fotografering är en typ av digital konst som också är ett bra exempel på vilken tid och hur mycket arbete som kan krävas för att ta fram en bra bild. Vissa naturfotografer exempelvis kan vänta i flera timmar på att fånga den perfekta bilden.

Du hittar Hanneles konst på hennes Facebook ArtZeven

Och Instagram ArtZeven

Köpa konst online en guide till säkra och pålitliga plattformar

Att köpa konst online har blivit alltmer populärt de senaste åren. Det finns många fördelar med att köpa konst online inklusive ett större urval, bekvämlighet och prisvärdhet. Men det finns också vissa utmaningar att överväga, till exempel autenticitet och leverans.

Förståelse för konst online

Att köpa konst online kan kännas överväldigande för någon som inte är bekant med konstmarknaden. Men med rätt kunskap och förståelse kan det vara en givande upplevelse. Det är viktigt att lära sig om olika konststilar, konstnärer och konstverk för att kunna göra ett informerat val. Det är också viktigt att ha en uppfattning om ens personliga smak och stil.

Fördelar med att köpa konst online

Att köpa konst online ger tillgång till ett större urval av konstverk än vad som finns tillgängligt i en fysisk butik. Det ger också möjlighet att köpa konst från konstnärer runt om i världen och att upptäcka nya talanger. Onlinekonstmarknaden är också ofta mer prisvärd än traditionella butiker eftersom det inte finns några mellanhänder som tar ut en avgift.

  • Att köpa konst online ger tillgång till ett större urval av konstverk än vad som finns tillgängligt i en fysisk butik.
  • Det är viktigt att lära sig om olika konststilar, konstnärer och konstverk för att kunna göra ett informerat val.
  • Onlinekonstmarknaden är också ofta mer prisvärd än traditionella butiker.

Förståelse för konst online

Att köpa konst online kan verka svårt för den som inte är van vid det. Men faktum är att det är en marknad som praktiskt taget exploderat de senaste åren. Nu finns möjligheten att uppleva all sorts konst på dina villkor från din smartphone eller dator.

För att köpa konst online behöver man ha en grundläggande förståelse för konststilar och de olika typerna av media. Det kan vara en bra idé att bläddra på sidorna i konst- och inredningstidningar och leta efter konst som tilltalar en direkt vid första anblicken. På så sätt kan man utveckla sin smak och få en bättre förståelse för vad man gillar.

En annan faktor att ha i åtanke är priset. Det är viktigt att ha en uppfattning om vad man vill betala för en konstverk innan man börjar leta. Det finns konstverk i alla prisklasser från några hundra kronor till flera miljoner kronor. Genom att sätta en budget kan man undvika att överskrida sin ekonomiska förmåga.

När man väl har hittat ett konstverk som man gillar är det viktigt att undersöka konstnären och deras tidigare verk. Det kan ge en bättre förståelse för deras stil och hur de arbetar. Det är också bra att undersöka hur konstverket är tänkt att presenteras. Kommer det att behöva ramas in eller kan det hängas upp direkt på väggen?

Att köpa konst online kan vara en spännande och givande upplevelse. Genom att ha en grundläggande förståelse för konst och de olika typerna av media kan man hitta konstverk som passar ens smak och budget.

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *