Björnbär i mängder
Snart hoppas jag att våran björnbär blir mogna för att plockas. Vi får mycket björnbär i år men det känns som dom mognar sent. Brukar göra sylt och paj på dom. Men i och med att vi får mycket i år ska jag även göra saft för första gången. Det går snabbt att göra och man använder en hel del socker så konserveringsmedel behövs inte. Björnbärssaft blir tillräckligt hållbar med 5,5 dl socker per liter saft. Men vill man vara riktigt säker och ska spara saften länge så bör man ta i konserveringsmedel. Ja det är bara att vänta tills björnbären blir mogna. Egentligen skulle jag även vilja testa nåt annorlunda recept på björnbär. Men har inte kommit på nåt. Ni fina läsare har och sitter kanske på nåt smaskigt recept att dela med er.
Chelsea var ut på långpromenad på förmiddagen och fick leka och springa med en Labrador kille på 3 år. Så hela eftermiddagen har Chelsea varit no aktiv utan bara trött och vill ligga och sova. Hon lär kvikna till på kvällen med full av energi och då vill leka och busa.