Våran hund Chelsea

Chelsea går på hundlydnad

Våran Chelsea hon är rolig. Hon tror allting ska vara lek och bus. Imorse var vi och mötte upp ett gäng hundägare med sina hundar. Det är en äldre kvinna som har tagit initiativ till att ha hundlydnad här ute på landet. Dom brukar träffas varje måndag tidigt på morgonen och träna sina hundar. Och den här kvinnan gör det för att hon tycker det är skoj och för gemenskapen. Hon är även väldigt duktig på det hon gör och talar om när man gör fel och behöver göra en korrigering med sin hund. Vi som har haft hund i minst 20 år lär sig nåt nytt och bra tips var och varannan dag. För man blir aldrig fullärd utan varje hund har sin personlighet och egenskaper.

Men i vilket fall som helst så åkte vi till platsen som dom brukar vara på. Och Chelsea börja direkt sniffa med sin nos för att känna av alla 6 hundar som var där. Hon skulle fram till alla och börja leka och busa. Men här var vi bestämda först arbete sen lek. Och idag träna vi alla hundar att gå fot. Tog ett tag innan Chelsea fatta att nu var det inte lek på gång. Men det tog ett tag och vi fick göra några korrigeringar när hon försökte gå framför då var det bara att vända om.

Till slut fatta Chelsea galoppen och visade hur duktig hon var. Men det klart en 7 månaders hund är ju full med lek och så ska det vara medans man tränar med lydnad mellan varven. När hon blir vuxen kommer vi få så mycket tillbaka än en hund som är stingslig och ouppfostrad. När hundarna hade tränat färdigt då fick alla hundar sin förtjänst genom att springa och busa på en äng. Sen var Chelsea nöjd och trött både mentalt och kroppsligt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *