Uncategorized

Dagar då man bara vill koppla av hemma med en pizza i sovrummet!

Här ser ni åter av en vacker sommarkonst av Anita från Anilaart. Denna passar bra till sovrummet tanke på vissa dagar som man verkligen inte orkar gå ut ur sängen och vill beställa hem en pizza.


Historien om pizza sträcker sig långt tillbaka i tiden och har sina rötter i olika kulturer runt om i världen. Här är en översikt över pizzans historik:

  1. Antika kulturer: Redan för flera tusen år sedan åt människor flatbröd täckt med olika pålägg. Både det forntida Egypten och antika Grekland hade liknande maträtter.
  2. Antika Rom: Romarna åt en maträtt kallad “focaccia” ett slags platt bröd täckt med örter och olivolja. Detta liknar dagens pizza i viss mån.
  3. Medeltida Neapel: Under medeltiden i Neapel Italien blev pizzan mer lik den vi känner idag. Det var en enkel maträtt för de fattiga, där man använde en platt deg täckt med enkla pålägg som tomater, örter och ost.
  4. Margheritapizzan: En av de mest kända historierna om pizza handlar om Margheritapizzan, som sägs ha skapats år 1889 av bagaren Raffaele Esposito. Den skapades för att hedra Italiens drottning Margherita av Savojen och bestod av tomater, mozzarella och basilika för att representera de färger som fanns i det italienska flaggan.
  5. Spridning över världen: På 1900-talet spreds pizzan över hela världen tack vare italienska immigranter. Idag är den en av världens mest populära maträtter och finns i otaliga variationer från klassiska Margheritapizzor till mer moderna skapelser med olika pålägg och smaker.

Pizzan har blivit en ikonisk maträtt som älskas av människor över hela världen och fortsätter att utvecklas med nya smaker och kombinationer.

Det kan man göra från Pizzeria och restaurang Remo i Uppsala.

På Restaurang Remo i Uppsala kan du även få gösfilé serverat med potatis, sallad och vitvinssås. Det har man bloggat om på en sida där du kan köpa fisk och skaldjur online.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *