Trädgård

En bukett av ängsblommor

Morgonbestyren är gjorda. Och dagens bukett av ängsblommor tillsammans med några ormbunkar är plockade. Ängsblommor finns det gott om här på resident Gångholmen. Och det är vackert att sätta dom i en vas. Dom står sig några dagar sen får man se om det kommit upp nya blommor i trädgården.

Igår fick jag tag på en gammal fin rostig mjölkkanna som ska stå på ena uteplatsen vid garaget. Tänkte först att jag skulle fylla den med lecakulor och jord och plantera i den. Men det gick lika bra att lägga i en kruka med sommarblommor. Dagens arbete om det hinns med blir att ta fram högtryck och göra rent plattorna från mossa. Sen ska det även strös ut lite mera gräsfrö på olika platser i gräsmattan. Passar bra nu när regnet här. Men arbetena får man göra mellan skurarna idag då det väntas skurar. Sen har vi eventuellt visning ikväll.

Tänker lite så här i mina funderingar att lägger jag mycket arbete på trädgården i år skulle man kunna öppna upp för allmänheten nästa sommar för att visa upp våran trädgård. Då skulle man även kunna ha ett litet Cafe och sälja kaffe och småkakor. Går att anmäla sig till Riksförbundet svenska trädgårdar om man vill visa och öppna sin trädgård för allmänheten. Det tror jag skulle vara ganska roligt samtidigt som man säkert kan byta mycket inspiration och kunskap om trädgårdar och växter med andra.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.