Jansson frestelse lättlagad med pommes frites
Idag blev Jansson frestelse gjord och senare i kväll ska jag göra kolrotslåda. Men i år var jag lat då jag inte skala och strimla egen potatis. Utan använde tjocka stripes. Lätt och smidigt. Och detta recept kommer från TV programmet Gokväll. Tycker denna Jansson frestelse smakar lika bra som om du skulle haft din egen skalade potatis.
Här kommer receptet!
-
1 ststor gul lök
-
1 påse(ar)pommes stripes, 900 g
-
2 ststora burkar ansjovisfilé, à 125 g
-
3 dlvispgrädde
-
1-2 dlmjölk
-
2 mskströbröd
SÅ LAGAR DU
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Halvera och skiva löken tunt.
3. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en ugnsform. Översta lagret ska vara potatis.
4. Blanda ansjovisspad, grädde och mjölk. Häll blandningen över potatisen. Strö på ströbröd.
5. Grädda på nedersta falsen ca 45 min.
Tips! Den som vill skalar och strimlar sin egen potatis.
One Comment
Frida
Vad gott!
Önskar dig också en riktigt fin jul! 🙂