Trädgård

Mamma är på hugget i trädgården

Arbete i trädgården fortskrider. Nytt projekt påbörjat. Vi har 6 stycken odlingslådor som vi dom senaste 2 åren som vi inte odlat nånting i. I en låda växer det amerikanska blåbär på stam och dom får vara kvar. Sen finns det några rabarber och jordgubbsplantor. Så vi kommer gräva ihop den mittersta raden och flytta rabarber och jordgubbsplantor dit och dom två yttersta på varsin sida ska bli gräsmatta.

Här på eftermiddagen tyckte mamma att vi kunde påbörja arbete. Och riktigt sagt och gjort så skred vi till verket. Alla kragar togs bort med spett. Sen har vi i två av dom vänt och vällt, rensat ogräs och åter vänt och vällt för att få bort det mesta av rötterna. Gången mellan landen har vi också grävt upp.

Vet inte hur mamma orkar med att hålla på med sånt grovarbete. Men så älskar hon att fixa och dona i trädgården. Jag sa till henne att det är en dag imorgon också att nu lägger vi ner och tar kaffe. Som svar får man “jojo jag ska bara ta lite till ett land” Det är mamma upp i dagen när hon får hålla på i en trädgård. Det finns liksom inget stopp. Kommer bli lite mera snyggt och ordning när allt blir färdigt.

Sen tyckte mamma också att vi skulle skriva en lista på allt som ska göras. Vi ska t.ex måla färdigt staketet. Mamma javisst och det ska bli färdigt till midsommar. Inte för att jag tänkt att hon skulle få måla. Men hon gladeligen sa det går fort och måla är roligt. Sån är mamma.

Här kommer två bilder så får ni föreställa er hur det ska bli när det är färdigt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *