Uncategorized

Några tips inför julsäsongen utan stress

Julsäsongen har börjat hos oss. Nästa vecka på helgen är det lilla jul på lördag och på söndag första advent. November är månaden då jag planerar och pyntar jul både ute och inne. Min entré börjar bli julig.

Julsäsongen

Varje år i slutet av november sätter jag mig ner och sätter ihop min jullista. Om det låter för högt, kanske det är det . Men det hjälper mig mycket att rymma ut mina uppgifter, att planera strategiskt, att förbereda i små steg och att undvika butikerna i höjden av julgalen. Här är några av de uppgifter som går till min semesterchecklista (många av dem behöver bara göras en gång, med minimala förfriskningar / uppdateringar varje år)

Julsäsongen

+ Skriv julklappslistan – vem får vad, för hur mycket, var kan jag köpa det

+ Sätt ihop en spellista för julmusik

+ Ladda ner några av mina favoritjulfilmer

+ Planera årets inslagningstema – köp omslagspapper och tillbehör

+ Granska befintlig dekoration – gör en lista över saker att köpa

+ Dekorera hemmet ute och inne

+ Gör julkransen och andra DIY-dekorationer

+ Lista över personer som får en jul-e-post (inga kort från mig, jag är allt för att vara pappersfritt)

+ Recept att göra

+ Julmeny

Och så vidare.

Du kan också planera din kalender på samma sätt. Lägg inte bara in dina sociala åtaganden – planera också roliga program, som att gå till julmarknaden eller ha en glöggkväll med vänner. Att planera roliga aktiviteter kommer definitivt att sänka stressfaktorn.

Jag tror verkligen att planera lite framåt kan göra skillnaden mellan en lugn och stressig julsäsong.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *