Uncategorized

Tvål har jag gjort i dagarna – lätt att göra

Vad skönt att det kommit lite regn här hos oss. Det har varit otroligt varma dagar så att man inte velat vara ute. Kylpumpen går för fullt här hos oss. Så dessa dagar har jag istället gjort mina egna tvålar. Och använde idagarna första gången getmjölkspulver som innehåller massor med vitaminer. Getmjölk vet nog alla är väldigt bra för huden då den har hög återfukting och håller huden len och fräsch. Den är även bra för mindre hudproblem som eksem och torrhet. Jag använder inte mera flytande tvål som innehåller massor med konstiga tillsatser och även tensider som torkar ut huden. Samt att jag faktiskt inte behöver ta hand om en massa tomma plastförpackningar så det är och blir även mera hållbart för miljön.

Tvål

Jag blev väldigt nöjd med, gjorde bara en liten sats som räckte till en tvål. Brukar bara göra en om det är första gången och då provar jag mig fram med mängden ingredienser. Tvålen fick även en doft av cederträ. Och det blev väldigt lyckat. Så nu får jag räkna om receptet för större sats.

Tvål

För eget bruk tycker jag man kan göra tvål på naturlig tvålmassa som inte innehåller några konstigheter. Annars gör man tvål hel och hållet från grunden. Jag gör lite både ock. Och det är enkelt att göra tvål. Bli din egen tvålmakare eller åtminstone köp fast naturlig tvål både för dig och miljön.

Till kvällen blir det en mindre promenad med Chelsea för sen senare ikväll börjar fotbollen. Och medans herrskapet har bänkat sig framför tv tänkte jag göra lite mer getmjölkstvål.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *