Samarbeten

Te är bra för hälsan

Samarbete för Barrells delikatesser

Te är inte bara te som många tror. Utan det finns många olika te sorter med olika smaker. Ta dig in i te-djungeln!

Visst är det mysigt att krypa ner i fåtöljen efter en hektisk dag med den perfekta koppen rykande varm te i händerna. I undersökningar om huruvida man bör välja kaffe eller te, så tar te hem segern oftare en sin konkurent kaffet. Men bör du egentligen dricka te varje dag?

Det finns många olika typer te

De flesta har hört talas om svart te, grönt te, vitt te och oolong te. Varje tesort har olika näringsinnehåll och ger var och en sina hälsofördelar. Genom att dricka te varje dag kan du dra nytta av de olika typernas näring och hälsobringande effekter. Du kan köpa te online hos kaffe och delikatesser.

  • Grönt te innehåller hälsosamma växtämnen som kallas katekiner. Dessa hjälper kroppens celler att reparera sig snabbare. Dessutom anses grönt te kunna öka ämnesomsättningen och därmed bidra till viktminskning. Antioxidanten polyfenoler hjälper också till att bekämpa fria radikaler och bidrar till vacker hud. Du kan dricka te varje dag och uppleva en positiv verkan på ditt kolesterol.
  • Svart te är känt för att skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar samt och för att stärka immunförsvaret. Forskning visar att svart te kan bidra till att sänka ditt blodtryck. Svart te framställs genom att bladen oxideras, jäses och blir svarta.
  • Vitt te är mer exklusivt i form av att vara sällsyntare och dyrare än de andra sorterna. Det är ”färskvara” och görs av nygrodda knoppar och unga blad. Koffeininnehållet är mycket lågt och teet har en lätt smak och arom.
  • Oolong te är färgmässigt ett mellanting av svart och grönt te. Medan man låter oxideringen slutföras på svart te så avbryter man processen under produktionen innan bladen blir allt för svarta.

Du bör dricka te varje dag, men inte för mycket

Du kan dricka te varje dag, beroende på vilken typ du dricker bör du begränsa mängden. Mer än två koppar grönt te dagligen kan leda till huvudvärk, nervositet, diarré, sömnproblem, irritabilitet eller yrsel. Dessutom innehåller grönt te koffein, som i för stora mängder inte heller är bra för dig. Några koppar ger en uppiggande, hälsobringande effekt, medan flera koppar inte är lika fördelaktigt.

Att dricka te varje dag kan ge vissa hälsofördelar

  • Skydd mot hjärtsjukdomar
  • Hjälper dig att hålla vikten
  • Lägre kolesterol

Te för tändernas skull

Visste ni att te innehåller fluor, som skyddar emaljen mot karies. Dessutom kan innehållet av antioxidanten EGCG bidra till bättre tandhälsa eftersom den tar kål på bakterier i munhålan. Genom att dricka te varje dag både grönt och svart dra du nytta av dess kända förmågor att bidra till bättre tandhälsa.

Njut av en kopp te

Landa i soffan med en god kopp te när en stressig dag är över. Känslan av den rykande varma koppen mellan händerna kan vara stressminskade i sig. Man känner ett lugn och te är en utmärkt ersättning för snacks och osunda livsmedel.

Hos Barrells delikatesser kan du få ditt te

Barrells delikatesser har många olika sorters te och du kan få ditt te med väldigt många olika smaker. Är du företagare och vill handla hos Barrells delikatesser registrerar ni er enkelt på sidan för företag. När ni har registrerat er ser ni dom förmånliga billiga priserna och kan handla. Även privatkunder kan handla men dom behöver inte registrera sig. Det finns ett mycket större sortiment för företag att välja på. Så har du butik, café, restaurang eller nån annan verksamhet är Barrells delikatesser ett bra alternativ att handla hos för dom har inte bara te utan kaffe, kryddor och godis också.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *