Okategoriserade

Älskade dryck

Är du också en av dom som älskar kaffe, det gör iallafall jag. Dricker flera koppar om dagen minst två tre koppar på morgonen och under dagen på obestämda tider. 
I mitt hem kan det vara slut på diverse matvaror men kaffe finns det alltid…

Att leva utan kaffe skulle vara döden för mig, jag skulle med säkerhet bli väldigt irriterad och stingslig. Så ni som behöver en ny kaffebryggare kan jag tipsa om Senseo som lanserar en ny kaffebryggare med funktion 3 in 1.

De åker runt i landet och ger bort en ny kaffebryggare mot en gammal filterbryggare. Mer kan du läsa här om platser och tider. . Köpa kaffe online

Kaffe är en av de mest konsumerade dryckerna i världen. För många är det en morgonrutin som hjälper dem att vakna och börja dagen på rätt sätt. Men kaffe har också blivit föremål för debatt när det gäller dess hälsoeffekter. Vissa hävdar att det kan orsaka allt från högt blodtryck till sömnstörningar, medan andra säger att det kan ha positiva hälsoeffekter.

Forskning har visat att kaffe kan vara nyttigt på olika sätt. För det första innehåller kaffe antioxidanter som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skador från fria radikaler. Det kan också minska risken för vissa sjukdomar, som typ 2-diabetes, Parkinsons sjukdom och levercancer. Dessutom kan kaffe öka ämnesomsättningen och hjälpa till att bränna fett, vilket kan vara fördelaktigt för personer som försöker gå ner i vikt.

Men precis som med allt annat är det viktigt att konsumera kaffe med måtta. För mycket kaffe kan leda till biverkningar som sömnstörningar, ångest och hjärtklappning. Dessutom kan kaffe påverka absorptionen av vissa näringsämnen, såsom järn och kalcium. Sammanfattningsvis kan kaffe vara en hälsosam dryck när den konsumeras i måttliga mängder, men det är viktigt att vara medveten om dess potentiella biverkningar.

Vi har kaffe sorter som tex arabica och robust som är mycket vanligare kaffesort. Förutom Sverige så är Finland ett land som dricker mest kaffe.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *