Trädgård

Du som gillar blommor

De flesta av oss gillar att låta blommor bli en del av inredningen i hemmet men kan känna oss lite tafatta inför större projekt. Men det går att arrangera dina snittblommor, sommarblommor till ett stort eller litet, vackert och rustikt blomsterarrangemang. “Med skaparglädje och tid, kan du som tycker om blommor absolut klara av det här. Blomsteruppsättningar är som vackrast när ingen är den andra lik. Det lilla arrangemanget som som jag plockade ihop under mina morgon timmar blev en med ljusa toner att bilda ett rogivande blickfång. En rustik, voluminös blomstrande centerpiece, som dessutom doftar somrigt fräscht.”
Tricket med att få blommorna att leva längre är att snitta alla stjälkar och att avlägsna samtliga blad nedtill på skaften. Så att inga blad kommer under vasens vattenyta. Använd blomnäring, ljummet vatten och undvik att utsätta blommorna för dragiga, temperaturväxlande eller varma miljöer. Då får du njuta länge av din bukett.

Sista dagarna på denna vecka.

Idag är det tänkt att Chelseas kompis Risa ska komma till oss hela dagen. Blir att ha koll på två hundar. På lördag får jag besök långväga ifrån för en snabbvisit av min kusin och familj.

Så fredag tillängnar jag till att göra huset rengöringsbehov och tvätt av vittvätt. Det blir mina dagar resten av veckan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *