En helt vanlig dag

Julmarknad blir det till helgen

Julmarknad bjuds det på lördag på Vallby friluftsmuseum. En som går i gammal tradition. Vi var där förra året och då tyckte jag om att ströva runt bland alla knallar och titta in i dom gamla stugorna. Även hälsa på alla djuren som fanns där. I år spikar vi nu lördagen med ett besök på årets julmarknad.

Veckorna springer iväg och redan första advent till helgen. Antar att veckorna kommer att rusa iväg och helt plötsligt har vi julafton. Känner att jag måste börja med fixa med julmaten då alla mina lådor ska tillagas. Julbak blir också ett bestyr framöver. Och mitt i all bestyr ska vardagen med arbete och annat hinnas även med. Men det blir mycket nu av den lediga tid att använda till julbestyr. Men jag brukar ta julmånaden med ro för det är ingen idé att stressa upp sig i onödan för julafton den kommer i vilket fall som helst.

Vill du besöka ett museum så hittar du alla museer här https://terrangcampekeby.se

Djurgården är en av Stockholms mest populära turistattraktioner och hem för flera av stadens mest intressanta museer. Om du är intresserad av historia, konst eller teknik finns det något för alla på denna ö.

En av de mest populära museerna på Djurgården är Skansen som är en levande historisk stadspark. Här kan besökare uppleva hur livet var i Sverige under 1700- och 1800-talet genom att titta på traditionella hus och gårdar delta i hantverksaktiviteter och se på djur från hela landet. Skansen är också känt för sina traditionella svenska högtider som midsommar och jul.

Andra museer på Djurgården inkluderar Tekniska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet, Sjöhistoriska museet och Etnografiska museet. Tekniska museet är ett interaktivt museum som utforskar teknikens historia och dess roll i samhället. Polismuseet visar upp Sveriges polisväsendes historia och nutid med spännande utställningar och aktiviteter. Riksidrottsmuseet är ett museum som hyllar Sveriges idrottshistoria, medan Sjöhistoriska museet fokuserar på Sveriges maritima historia. Etnografiska museet är ett museum som utforskar kulturer från hela världen.

Historia om Djurgårdens museer

Djurgården är en av de mest populära turistattraktionerna i Stockholm på grund av dess många sevärdheter och parkområden. Ön har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet då Johan III byggde en djurgård med älg, björn och ren på platsen. Under 1800-talet blev Djurgården mer tillgänglig för allmänheten och flera museer öppnades på ön.

Ett av de första museerna på Djurgården var Biologiska museet som öppnades 1893. Museet grundades av Gustaf Kolthoff konservator vid zoologiska institutionen vid Uppsala universitet. Biologiska museet visar skandinaviska däggdjur och fåglar i deras naturliga miljö och är fortfarande en populär sevärdhet på Djurgården.

Ett annat populärt museum på Djurgården är Vasa Museum som öppnade 1990. Museet rymmer det välbevarade skeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa 1628 och bärgades 1961. Vasa Museum är ett av de mest besökta museerna i Skandinavien och lockar årligen över en miljon besökare från hela världen.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *