En helt vanlig dag

Tankar om Coronavirus

Vilken härlig vårdag det kändes som idag. Större tiden av dagen idag var jag ledig och då passade jag på att storhandla. För igår sa min son att vi måste hamstrar på lite mera mat. Och sagt och gjort så gjorde jag det för jag litar på min son att det var en vettig sak att göra. I butiken var det mycket som var slut till och med pasta. Men jag fick några påsar i den andra butiken jag var i.

Coronavirus

Visst är det lite kusligt med detta Coronavirus och jag tror att vi inte sett toppen ännu. Nu har vi även fått människor på våran plats här Sverige som har insjuknat. Och fler kommer det bli. Och jag tror att om vi ska få stopp på smittspridningen krävs att myndigheterna går in i skarpt läge för även om vi som är många som inte umgås i större grupper och tvättar våra händer så tror jag inte att det räcker.

Människor har även inte råd att stanna hemma även om dom känner sig lite snuviga för vi har en arbetsmoral här som gör att vi även då går till jobbet. Sen tycker jag att sjukintyget borde slopas. Så att människor inte går för tidigt tillbaka till jobbet. Eller går till en vårdcentral och kanske sprider smittan där. Det värsta som kan hända är att vi hamnar i samma läge som Italien för att vi inte gör mera för att stoppa smittspridningen.

Om jag får säga så tycker jag att vi är många gånger naiva. Men detta virus måste tas på fullt allvar. Och vi ska inte tro att Sverige är ett undantag eller immun mot detta virus. Ja det var lite tankar om detta virus och en uppmaning till er. Håll er friska, tvätta era händer noga flera gånger om dagen. Vistas inte i stora folksamlingar. Håll er inom Sveriges gränser. Resa kan vi göra när detta virus har ebbat ut.

Nu till nånting roligare. Valp uppfödaren ringde och berättade att Chelsea är chippad och vaccinerad nu och vetrinärsbesiktas i nästa vecka. Fick även en ny bild på henne.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *