En helt vanlig dag

Varit hos Sami och Sofia

Kom precis hem från Sami och Sofia. Dom kom hem från Ö-vik när jag skulle hämta in deras post. Så glatt överraskad blev jag och fick tillfälle att träffa barnbarnen. Liam berätta glatt att tomten hade kommit med Lego till han. Saknat dom precis hela julen. Sami och Sofia var nog ganska trötta efter en hel dag på landsvägarna.

Kom hem blir lite förundrad över pelargonerna som vi har på vinterförvaring i vårt sovrum som är svalt. Dom ser lite ledsna ut och undrar om dom verkligen ska klara sig i vårt sovrum. Dom andra pelargonerna som vi har ligger i ett rum i garaget men dom här valde vi att ta in. Till våren är det tänkt att dom ska klippas ner så att det kommer upp nytt och fräscht. Det är inga vanliga pelargoner utan dom här är köpta i Barkarö trädgårdhandel och dom driver upp ovanliga pelargoner. Så dessa vill man verkligen att dom ska klara sig. Skulle samtidigt vara roligt att få se dom växa upp igen för dom är väldigt vackra och för den delen så var dom inte så billiga.

Nu till nyår står det helt stilla i mitt huvud. Har ingen aning vad jag ska ha till nyårsmiddag. Kan inte komma på nånting gott och som inte är allt för svårt att tillaga. Har ni några idéer… Ska man ha fisk, fågel eller kött. Skulle verkligen behöva lite hjälp här. Eller ska man bara ha lite småplock liksom bara lite kallskuret. Jag är ingen hejare på matlagning och komma på nåt fyndigt lättlagat är ju som att leta efter ett recept som inte finns. Kommer jag inte på nånting tills imorgon lär vi ju nästan få suga på tummen på nyår och så illa ska det väl inte gå.

3 Comments

 • Carina

  Helstekt oxfilé eller rostbiff
  Jag steker i pannan och sedan in i ugnen och kollar tempen hela tiden. I skrivande stund tror jag ca 57grader.
  Rödvinssås Alla recept finns på nätet.
  Klyftpotatis eller hasselbackspotatis till det ?

  Jag brukar klippa ner mina pelargoner i februari och plantera de i mars
  Lycka till med dina pelargoner ?✨

 • Tina

  Lycka till med dina pelargoner! Mina pelargoner är gröna och bär knopp. Jag vet, inte bra. Det skall ju se ut som dina för att sedan blomstra till sommaren.
  Låter som en bra trädgårdshandel, den skall jag nog besöka i vår/sommar.

  Härligt att träffa barn och barnbarn ?

  Jag har haft fondue vid ett antal nyårsafton, men kände att det tog för lång tid och sedan all den olja som friterats. Då blev det sim Carina skriver här ovan istället gällande mattipset.

  Det kan vara gott med plockmat också. Vid en studentbal iofs på sommaren som min vän hade buffé av plockmat med finskt inslag som himla gott!

  Du kommer säkert att finna ut något gott till Nyårsmat! Lycka till även med dina pelargoner ❣️

 • Lisa

  Nyårsmiddag ja… Jag vet inte heller vad vi skall äta. Är sugen på musslor moules. Det är gott, och enkelt! 🙂 Till det vitlöksbröd kanske?
  Mina pelargoner är i mörkerförvaring i källaren. I februari mars öppnar jag upp och ger dem vatten och ljus.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *