Böcker

Bokrecension av Kanarieöarnas gåtfulla historia

Hoppas ni har en fin torsdag alla fina.

Idag ska jag skriva om en bok Kanarieöarnas gåtfulla historia av Yvonne Waern som jag kom i kontakt med på Facebook.

När vi tänker på kanarieöarna så förknippar vi öarna med avkoppling, god mat och lata dagar vid stranden kanske med en paraplydrink i handen. Men kanske aldrig tänkt på dess historia som är väldigt spännande i boken att läsa. Gåtfullheten med alla hypoteser och slutsatser om det ursprungliga folket får en att tänka till och det gör att boken är både spännande och lättläst.

Visste du t.ex att stenåldersfolket på Kanarieöarna försvarade sig själva mot inkräktare i nästan 100 år bara med hjälp av stenar? Eller att människor som berövas sina tungor lärde sig att vissla för att kommunicera med varandra?

I boken läser man om den tidiga historian, de tidigast spåren av människor, Öbornas materiella liv, Invånarnas samhällsliv, Erövringen av Kanarieöarna och sen finns det en omfattande ordlista som gör dig bekant med olika ord.

Yvonne är svenskfödd i från Helsingfors och har bott i Sverige sen hon var fyra år. Hon lärde sig spanska tack vare hennes mor som tillbringade många vintrar på Costa del Sol. Idag är Yvonne pensionerad och har intresse att skriva.

Boken finns inte ännu på bokmarknaden men kommer att göra det inom en snar framtid. Vill ni komma i kontakt med Yvonne för att köpa eller paxa en bok skriv gärna i kommentar eller skicka ett mail till mig så vidarebefordrar jag ert intresse.

Den får fem stjärnor ✨ av fem möjliga.

24 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.