Böcker

Författardröm

Idag ska jag skriva ett inlägg hur det kom sig att jag skrev en bok och ge några tips på önskan av Chanelle.
Det första som jag kom att tänka på som alla författare har gemensamt är att “de gav aldrig upp”
Jag började skriva på mitt manus i början på 2016 och gav ut boken sommaren 2017 då jag hade min realase i Finland närmare bestämt i min hemstad Hangö.
Jag har aldrig haft författardrömmar och att just jag skulle skriva en bok var nog ganska otippat. Men det börja med att min make som inte alls tycker om att läsa men har alltid gillat när jag läst mina texter högt för han ifrån mina bloggar som jag haft genom åren. Ett flertal gånger så sa han till mig – varför skriver du inte en bok. Så med hans tjat hade jag aldrig fått fröet att skriva.
När du en gång börjar så ska du aldrig någonsin ge upp, för alla som skriver så kommer du alltid till lägen då du kör fast. Men då ska man lägga manuset åt sidan och ta en paus och göra nånting roligt och vips så får man nya infallsvinklar och idéer.
Läs många böcker men hitta din egen skrivstil oavsett vilken genre du skriver i.
Ta hjälp i ett tidigt stadium av en duktig lektör
Låt gärna flera få testläsare manuset, jag hade författare Carita Lijendahl och min syster som testläsare förutom min lektör.
Till sist skriv lite varje dag om det så bara är en mening. Att tro att man kan skriva ett kapitel varje dag är nog lite för optimistisk. Att skriva bok tar tid. Jag hade ingen press på mig men jag skrev lite varje dag, ibland gick jag in och redigerade tog bort eller la till. Efter nästan 1,5 år så börjades redigeringen av det färdiga manuset som är det tråkigaste som finns då får man läsa typ tusen gånger för att hitta alla felen i den. Men sen när det är färdigt börjar det roliga med att trycka den och släppa den på marknaden.

8 Comments

 • Malin Moen

  Verkligen ett intressant inlägg! Vad spännande och vad skoj med att skriva sin egna bok. Har alltid velat skriva en bok 🙂 Haft massor utav ideér och faktiskt något som kunde blivit någonting. Men har aldrig blivit av. Har sådan dyslexi och skriver säkerligen inte dom bästa texterna heller. Även om mitt sinne säger att texten blev kanon. Kanske andra läsare tycker och ser alla dessa stavfel enbart.

 • Ida

  Åh vad kul att läsa, väldigt intressant faktiskt!
  jag har också velat skriva en bok men jag vill vänta nått år till, tror jag inte har tålamodet att skriva en 🙂

 • Kamilla

  Jag har material till två böcker liggandes här hemma men vågar inte och kan inte släppa dem nu. De är så känsliga och andra människor kan lägga ihop ett och två. Så jag har lämnat de i garderoben tills jag är så modig. Lycka till med din bok och grattis.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.