En helt vanlig dag

Fråga mig själv?

Berättar lite om dig själv. Vem är Anita Birgitta?

Åh, ja, vem är jag? Det finns så mycket att säga! Men om man ska beskriva mig lite kort kan jag säga att jag är en glad och positiv kvinna som verkligen njuter av livet! För mig är det viktigt att kunna se det positiva även i negativa situationer. Att vara glad och ha en positiv livssyn, ha balans och harmoni i livet, att må bra både fysiskt och mentalt. Att stanna upp, dofta på rosorna och njuta av livet, det som ges här och nu. För mig är det viktigt att kunna se det positiva även i negativa situationer.

Hur du samlar energi?

Jag får faktiskt otroligt mycket energi av det vardagliga i vardagen. Men självklart också i vila. Jag samlar energi genom att vara ute naturen, i vackra miljöer och umgås med nära och kära. Att inte göra något alls är också viktigt.

Har du nångång upplevt “Magic moment”?

Jag fyller mig själv varje dag med tacksamhet för det jag har och den jag är. Det gör jag flera gånger varje dag. Stannar upp och njuter där jag är.  “Magic moment” har det funnits många i mitt liv, kan inte säga vilket som var störst men som när jag första gången höll mina barnbarn i famnen det var verkligen ett “Magic moment”, och ett annat som hände för några år sen när jag upplevde en fin och härlig kontakt med en viss person. Sedan finns det många fler magiska stunder i mitt liv. Allt detta positiva samlar jag på mig och tar fram när jag behöver det lite extra som när det är lite tungt…Jag har en enorm stark tro på att det mesta i livet sker av en mening även om det just där och då kan upplevas helt meningslöst. För mig har det varit så att när det har gått en tid, då har jag trots allt alltid sett en mening med det.

Två tänkvärda livs råd, vad skulle det då vara?

Oj, vad svårt med två råd! Men ett är att du är fri att när som helst fatta ett nytt beslut. Var inte rädd att bryta gamla mönster som inte ger dig den styrka och energi du vill ha, våga prova nya vägar. Livet är fullt av möjligheter och du kan fatta nya beslut om du inte är nöjd. Det andra rådet, och det är egentligen det viktigaste! Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du är den enda personen du med 100% säkerhet vet att du ska leva med tills du dör. Du är starkare än du tror!…Lyssna ofta på dig själv och ditt hjärta.

 

19 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.