Bara gottigott

Kryddor

Godmorgon fina lördag och på er alla. Nu ska vi göra våran dag för det verkar bli en fin härlig höstdag. Själv har jag avnjutit mitt morgonkaffe till lugnet på altan… Visst är det ju fint med höstens färgpalett. Igår på eftermiddagen tog jag in köksträdgården med mina kryddor som jag plantera i våras. Och fortfarande växer det så det knakar så än får jag skörda de goda kryddorna. Ställde dom på min köksbänk och där får de stå tills det inte vill växa mera, men jag tror att det kommer tog ta ett tag.

Hela sommaren har denna låda gett mig kryddor. Kryddor som jag använt till grytor och sallad. Idag blir det att grilla för sista gången för denna säsong. Har blivit grillat ett antal gånger under sommaren. Så gott och smaskigt med grillmat.

Örter och kryddor: En guide till deras användning och fördelar

Örter och kryddor är en viktig del av matlagning och kan användas för att ge smak och doft åt en mängd olika rätter. De kan också ha hälsofördelar och används ofta inom alternativmedicinen. Örter är vanligtvis gröna växter som används färska eller torkade, medan kryddor är vanligtvis torkade frön, bär eller rötter från olika växter.

Det finns ett stort antal örter och kryddor att välja mellan, var och en med sin egen unika smak och egenskaper. Några av de vanligaste örterna inkluderar basilika, timjan, rosmarin och oregano, medan vanliga kryddor inkluderar kanel, koriander och spiskummin. Att använda rätt örter och kryddor kan göra en stor skillnad i smaken på en rätt och kan hjälpa till att ta den till nästa nivå.

Att lära sig om olika örter och kryddor kan vara en rolig och lärorik upplevelse. Det finns många böcker och online-resurser som kan hjälpa till att lära sig mer om användning och fördelar med olika örter och kryddor. Oavsett om man är en erfaren kock eller bara börjar utforska matlagning, är det alltid bra att ha en grundläggande förståelse för örter och kryddor och hur man kan använda dem för att skapa läckra och hälsosamma måltider.

Allt om örter här på örkatalogen kan du läsa mer om i denna blogg här kan du köpa kryddor online

Vad är örter och kryddor

Örter och kryddor är naturliga smakförstärkare som används i matlagning runt om i världen. De ger maten smak och doft och kan också ha hälsofördelar. Men vad är egentligen skillnaden mellan örter och kryddor?

Örter

Örter är en typ av växt som används för matlagning, medicin eller till kosmetiska ändamål. Örter är oftast gröna och mjuka, och kan vara färska eller torkade. De är vanligtvis blad, stjälkar eller blommor från växter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *