Uncategorized

1963 ett år med mycket historia – året då det händer

1963 är året som hände en hel del. Året som jag föddes. Och nu har det gått 57 år och mycket har har förändrats speciellt tekniken har gått framåt.

Vad hände 1963

År 1963 så lyfte flygplanet Boeing 727 sin första flygtur. Gruppen Beatles släpper sitt första album. Tänk vad man lyssnat på dom genom åren. Den första Bond filmen 007 med rätt att döda har biopremiär. Kommer ni ihåg våra telefoner som vi ringde med då med snurra. Men detta år får vi telefoner med knappar och det blev lättare att ringa. Jag minns när fick vår första telefon I vårt hem.

1963

Kan ni Sveriges historia? Kommer ni ihåg när den största spion affär sker i Sveriges historia. Alla har väl nångång hört talas om Stig Wennerström. Han häktas detta år för den största spionaffär i Sveriges historia. Martin Luther King håller sitt berömda tal “I have a dream” och mycket mer hände detta år.

Idag har vi mobiler med en massa funktioner så som t.ex GPS man kan undra hur man tog sig från A till B med kartböcker förr I tiden. Våra bilar har tekniken gått framåt med en otrolig fart. Datorer finns i de flesta hem. Hur livet var utan all dess teknik som finns idag kan vi som är födda under den tiden bara minnas. T.ex i min tonår fanns inte mobiler utan det var hemtelefoner som man ringde med. Våra barn lär sig teknik från tidig ålder. Kontantlösa samhälle har funnits ett bra tag nu då vi använder oss av kort idag att betala med.

Var det bättre förr

Vissa tycker nog att det var bättre förr, men jag måste nog säga att med all utveckling som skett under dessa år har gjort vardagen lättare. Sen att Facebook och andra sociala medier finns gör att vi inte kanske är så sociala mera med varandra då vi kan prata med våra vänner via dessa medier. Men det måste bli nånting som vi måste bli bättre på. Men i stort sett tycker jag utveckling är bra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *