En helt vanlig dag

Bada bastu är skönt och behagligt

Då har vi haft ett skön tid med att julbasta. Bara älskar älskar att bada bastu och har gjort sen jag nästan var nyfödd.

Bada bastu

För några år tillbaka så börja jag använda dofter i vattnet som du öser på stenarna för att få en behaglig uppfriskande ånga i bastun.

Bada bastu

Tycker ni själva om att bada bastu? själv tycker jag det är livets avkopplande badspa. Min make gillar också att bada bastu men han klarar inte om värmen blir för hög så när det närmar sig 75 grader då brukar han oftast ge upp. Och jag blir kvar en stund till och öser på med vatten så att det blir varmare.

Bada bastu

Man ska bada bastu så länge som man tycker det är en njutning och inte pressa på för hårt precis som min make gör och det känner man själv när man är färdigbastad.

Bada bastu

Bada bastu ska kännas behagligt och skönt

Nånting som jag saknar i min bastu är bastukuddar och det är ju nånting som jag kommer att skaffa inom en snar framtid. För det skulle vara skönare om man satt lite mjukare och bekvämare. Och när man är i bastun ska allt kännas bra. Och då jag oftast badar i minst en timme vill man sitta eller ligga bekvämt. Tänk er ett skönt bastubad sittande bekvämt med nånting att dricka och nåt gott tilltugg, kanske bastukorven. Gud så härligt och jag är glad att jag har en bastu.

Bada bastu

Nu fortsätter vi juldagen här med middag och nånting gott till kaffet, tror bestämt det finns lite jultårta kvar från igår.

Ha en fin fortsättning på juldagen!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *