Bara gottigott

lättlagad lunch

Ibland vill jag prova nya maträtter. Då jag hade två äggplantor hemma så testa jag ett nytt recept som jag såg på Facebook. Med lite ändringar i receptet så fick jag till en väldigt god lunch. Och ni måste bara prova.

Och idag här hemma på holmen så passade det mycket bra att tillaga denna maträtt då det har regnat hela dagen.

_blur

Lite bakgrundshistoria om Gångholmen som vi bor på

De första familj som kom till Gångholmen med deras lantgård som startade redan 1921 var familjen Eriksson. Under 40-talet började de första sommarstugorna byggas på udden där idag Lönnviksvägen slutar.

Under åren tillkom fler stugor. För att komma ut till Gångholmen och sina stugor var det då båt som gällde. Gångholmen ligger i en vik och när vägar sedan anlades blev det naturligtvis lättare att ta sig till sina stugor. Än idag så är det familjen Eriksson som äger marken och arrenderar ut tomterna. En gång i tiden fanns det en lokal tidning för de boende på Gångholmen.

Det var lite smått och gott från vår fina plats.

Recept på snabblagad lunch

Blanda i en skål en tesked av alla kryddor salt, peppar, vitlökspulver och persilja med 1dl olivolja. Detta ska du pensla de skivade äggplantorna med. Du skivar äggplantorna som du skivar bröd.

När du penslar skivorna blandar du köttfärs med samma kryddor efter behag och tillsätter 1dl vatten och blandar väl. Den färdiga blandningen brer då på äggplantorna och skivar tomat att toppa på. In i ugnen 225 grader i cirka 40 minute. När den är färdig strör du på mozzarella ost och åter in i ugnen 5 minuter. God och lättlagad lunch och serverade med ris. SMAKLIG MÅLTID!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *