Uncategorized

Spara med ISK konto

Idag finns det cirka 6 miljoner människor i Sverige som inte har ett långsiktigt sparande. Dom övriga cirka 4 miljoner har nån form av sparande och en del av dom sparar i ISK konto.

Investeringssparkonto (ISK) är en schablonbeskattad sparform för privatpersoner . Som på ett enkelt sätt vill investera i aktier, fonder eller andra finansiella instrument. ISK infördes 1 januari 2012 och omfattas av den statliga insättningsgarantin och investerarskyddet, vilket – i kombination med de nya reglerna om avdragsrätt för privat pensionssparande som gäller från och med 1 januari 2016, har bidragit till att sparformen blivit så populär.

Den här formen har blivit väldigt populär att spara långsiktigt. Båda mina barn har denna form av sparande. Och det skulle du också kunna ha och inte tjuta upp ditt nödvändiga sparande. För alla bör avsätta en liten peng för sparande. Visst det kan vara svårt om man inte har så mycket att röra sig med. Men börja med några hundralappar i månaden. Börja med att jämnföra priser när du ska köpa nånting. Använd rabattkuponger när dom finns att tillgå. På så vis kan du få loss några hundra lappar till ditt sparande och ISK konto.

Hur ska jag börja spara

Ett annat smart sätt att få loss pengar till sparande är denna GOLDEN RULES!

Det första du ska göra är att planera en plan för ditt sparande och räkna ut hur mycket du kan avsätta av varje månad, gärna minst 10% av nettolönen. Beroende på vad din lön ligger på avsätter du minst 10% till ditt sparande. Du kan mentalt tänka att det är pengar som du inte har. Så får du 15000kr i månaden bör du tänka att efter dom 10% är det som du har som du fått utbetalt I lön. Kompromissa aldrig med denna plan oavsett om du har lön från arbete, barnbidrag, studiebidrag, föräldrapeng, A-kassa, sjukpeng.

Öppna ett ISK konto och för över pengar automatiskt varje månad till ditt sparande. Då är du igång med din plan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *