Uncategorized

Uppvärmning med bergvärme

I detta inlägg ska jag berätta om fördelarna med bergvärme på ett enkelt och lätt vis.

Energipriser är idag väldigt dyra både för små och stora hushåll. Därför får många tillbaka på kompensationen under maj månad. Men då elpriserna är väldigt höga just nu så börjar många titta på alternativ på att värma upp sina hus. Så även om elpriserna går ner framöver så kan det vara idé att se över dom. För visst vill man ha så billigt som det går att få. Hus med direktverkande el är nog dom som får betala mest idag för att värma upp sitt hem. Och för dom kan man spara åtskilliga tusenlappar på att byta till bergvärme. Installation av värmepump är inte svårt att få installerat.

Sveriges berggrund, som består största delen av gammalt urberg som passar bra för utvinning av bergvärme. Därför passar bergvärmepumpar även i Svergies kallaste delar. Så det går att installera bergvärme från norr till söder i vårt avlånga land.

Fördelar med uppvärmning med bergvärme

Uppvärmning

Dessa 6 fördelar är något som man bör titta på när man funderar på att installera bergvärme. Och dom väger tungt när man jämför med andra alternativ som finns för att värma upp ett hus.

  • Med bergvärme får du stora besparingar. Du kan spara ända upp till 80% om du idag har direktverkande el.
  • Livslängden på en bergvärmepump är väldigt lång. Så på sikt blir det en bra investering och värdet på huset ökar.
  • Det tar inte stor plats på tomten för att borra. Utan det krävs väldigt liten yta. Därför passar bergvärme till dom flesta med små och stora tomter.
  • Sen är bergvärme i stort sett underhållsfritt.
  • Bergvärme är även miljövänligt. Bara det väger starkt att installera bergvärme.
  • ROT-avdrag Du får göra skatteavdrag för 30% av arbetskostnaden.

Sen finns det det säkert många andra fördelar med att installera uppvärmning med bergvärme. Men dessa 6 fördelar är gott nog för att börja titta bergvärme.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.