Trädgård

Tagit sticklingar av lavendel

Nu planerar jag att anlägga en till lavendel rabatt som ska bli vid ena paviljongen närmare bestämt vid staketet. Stakeket ska också få lite färg på sig. Och vi tänker att vår trädgård ska det mesta gå i blå toner. Den blåa ton som finns i Grekland tror jag blir jättesnyggt. Men åter till lavendel så surfa jag runt hur man förökar sina lavendel. Och det lättaste sättet var att ta sticklingar som man sticker ner i jorden i en kruka. Men det kan ta lite längre tid. Men i vilket fall som helst så gjorde jag det då jag tyckte att köpa plantor blir lite onödigt om det funkar att föröka det plantor man redan har.

Det ska bli spännande och se om det blir några lavendel plantor av mina sticklingar. Lavendel tycker jag är i stort sett en blomma som sköter sig själv och behöver inte så mycket omsorg och en trädgård utan lavendel är ingen trädgård. Blå färg till staket kanske jag redan har i nån liten färgburk. Så det ska jag kolla annars köper jag mig en burk. Och de flesta av mina trädgårdskrukor går i blått. Så temat blå toner i trädgården ligger inte allt för långt bort i tiden. Och nästa sommar kan man fortsätta på temat.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *