En helt vanlig dag

Fixat med julbestyren

Det var värst vad jag hunnit fixat med julbestyren samt städa hela lilla torpet. Det går ganska snabbt att fixa när man en gång börjar.  Men nu är jag ganska så trött och får ta resten av kvällen med att koppla av framför TV:en. Tänkte att vi skulle prova glöggen som vi fick av Sami och Sofia. Med smak av chilli och choklad. Visst låter det som en god annorlunda smaksättning på den fina lyxiga glöggen.

Först ut på förmiddagen tillaga jag två stycken kolrotslådor. Och jag valde att göra två då denna juliga maträtt älskas av alla och kommer att gå åt. Sen blev det en låda potatislåda som inte går som kolrotslådor. Och så hann jag göra Jansson frestelsen men den gick ju snabbt att göra då jag använder mig av pommes frites och det blir lika bra åsså slipper man skala en massa potatis.

 • Passa även på att duka julbordet med min fina servis. Men stötte på lite problem då jag inte hitta mina fina bestick. Troligtvis har jag lagt dom på nåt konstig ställe, får nog leta lite mera imorgon och hoppas att jag hittar dom. Nu känns det som om allt börjar bli färdigt så kan man ta det lite lugnare imorgon. Men imorgon ska jag koka min fruktsoppa som serveras till efterrätt. Den görs på torkad fruktblandning och äts med en skvätt grädde. Till dukningen i år har jag inte köpt nya servetter. Har massor med fina servetter och jag tyckte att mina från Sagen Vintage Design med ängel som håller i en mistel passade bra till servisen. Hade vi firat jul med barnbarnen så hade jag nog valt min servis med tomtar för den passar bättre till småbarn vid bordet. Och den servisen är från fyrklövern och servisen som jag använder i år är köpt för flera år sen på Tradera. En servis som passar både till fest och vardag. 

3 Comments

 • wiper

  så fint ni har det hos er. Det låter som en väldigt god glögg. Vi hittar inte allt heller sen förra året så vi måste leta så här sista dan före julafton.

  Vilket bra tips med pommes friten för det är ju så jobbigt att skära all potatis. Jättefina servetter och porslin. Vi har liknande julduk som hos er

  Nu önskar jag dig och din familj en

  God Jul
  kram
  Malin

 • blondina

  Ni har de så fint vännen och så mys de är innan jul o de, och fixa allt 🙂 hihi 😉 sv; Jo men jag jobbar julafton och juldagen vet du 😀 Hoppas att du haft en fin helg fina du 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *